Tarihi Konya Kellecisi yıllardır şifa dağıtıyor

Tarihi Konya Kellecisi, Konyalıların sağlığına katkı sunmanın gururunu yaşıyor. Corona virüsünden korunma amaçlı olarak kelle paça tavsiyesi bu günlerde tüketiminde artış yaşanıyor.
Tarihi Konya Kellecisi yıllardır şifa dağıtıyor

Tarihi Konya Kellecisi İşletme Sahibi Gıda Mühendisi Melih Kazım Elden; kelle paçanın corona virüsünden korunma amaçlı olarak tüketiminde ciddi artış görüldüğünü söyledi.

Elden, “Prof. Dr. Canan Karatay bir programda "Corona virüsü önlemek için sabah akşam kelle paça için" açıklamasıyla dikkatleri üzerine bir kez daha çeken kelle paça çorbası sağlıklı bir yaşam için ve corona virüsünden korunma amaçlı olarak tüketiminde ciddi artış yaşandı” dedi.

tarihi-konya-kellecisi-yillardir-sifa-dagitiyor-1.jpeg

“Günün her saatinde tüketilebiliyor”

Elden; “Sakatat denince ilk akla gelen lezzetlerden olan kelle paça çorbası günün her saatinde tüketilebilen oldukça sağlıklı bir besindir. Antibiyotik etkisi de olan kelle paça çorbasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığa faydalı olduğu uzmanlar tarafından ortaya çıkarılmıştır.

İçeriğindeki kolajen, vitamin, minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren paça çorbası; kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruyan,  sarımsak, limon ve sirke içeriği ile de antibiyotik kullanımına gerek kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

tarihi-konya-kellecisi-yillardir-sifa-dagitiyor-3.jpeg

“Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar”

Kele paçanın kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan attığını ifade eden Melih Kazım Elden; “Tarihi Konya Kellecisi olarak müşterilerimize günlük yaptığımız kelle paça, işkembe, ayak paça çorbalarımızı servis ediyoruz.

Paça çorbasının içerisinde bulunan protein, kolesterol ve kolajen maddeleri kelle paça çorbasını zengin bir besin haline getiriyor. Özellikle kolajen maddesi kanser hastaları için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesidir. Soğuk algınlığına karşı da faydalı bir çorbadır. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar. Kelle paça çorbası omega-3 bakımında da zengin bir besindir.

tarihi-konya-kellecisi-yillardir-sifa-dagitiyor-5.jpeg

Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan kelle paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca kanser hastalarının tedaviden olumlu sonuç almaları ve kanserli hücreleri yok etmeleri için kolajen adı verilen bir maddeden almaları zorunludur. Kemoterapi döneminde alınan ilaçlar vücutta ki kollajen düzeyini bozma gibi bir etki oluşturabilmektedir. Tedavi döneminde kelle paça çorbasından alınan kolajen sayesinde tedaviye cevap verme daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşiyor. Kolajen maddesi ise yalnızca kemik suyunda, paçada ve tavuğun suyunda bulunan bir maddedir. Bu sebeple kanser hastaları için paça tedavi edici bir besindir.” dedi.

tarihi-konya-kellecisi-yillardir-sifa-dagitiyor-2.jpeg