Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Karadeniz'deki örtü yangınlarına ilişkin, "Yangınlar 15 ilçede ve 65 ayrı noktada devam etti. Soğutma ve söndürme çalışmaları 15 yangında devam ediyor. Kontrol altına henüz alınmamış 2 önemli yangınımız var." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Valiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Karadeniz Bölgesi'nde devam eden örtü yangınlarına ilişkin bilgi veren Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Pazartesi günü özellikle Trabzon ve diğer illerimizde çıkan yangınlarımız var ve Arsin'de başlayan yangınlarımız 15 farklı ilçede ve 65 ayrı noktada devam etti. Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Bundan dolayı Allah'ımıza şükrediyoruz. Bu yangınların çeşidi örtü yangını. Soğutma ve söndürme çalışmaları 15 yangında devam ediyor. Kontrol altına henüz alınmamış 2 tane önemli yangınımız var."

karadeniz-bolgesinde-yangin.jpg

"260 hektar alan zarar gördü"

Yangınların çıkış sebebinin araştırıldığına işaret eden Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Bunun sebebi nedir? İnsan müdahalesi olmadan bu kadar yangın çıkamaz. Yıldırım da düşmediğine göre burada insan faktörü ön plana çıkıyor. Burada tabii kasıtla ihmal, bu konuları araştıracak olan kolluk kuvvetleridir. Kolluk kuvvetleri bununla ilgili gerekli çalışmaları zaten yapıyor. Şu anda hava araçlarının uçamadığı bir ortamdayız. Bundan dolayı havadan müdahale kolay bir iş değil. Toplamda 260 hektar alan zarar gördü. Bunun 10 hektarı fındık bahçesi. Tarım Müdürümüzden aldığım bilgiye göre 10 hektarın hepsinde de önemli bir zarar yok."