Tarımsal Kuraklık Eylem Planı için online toplantı

‘Tarımsal Kuraklık Eylem Planı (TAKEP) Toplantısı’ Konya Valiliği koordinasyonunda video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi
Tarımsal Kuraklık Eylem Planı için online toplantı

Toplantı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında; Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, kurum müdürleri, enstitü müdürleri, oda başkanları ve öğretim üyelerinin katılımıyla dijital ortamda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konuyla ilgili hazırlamış olduğu sunum yapılarak başlandı. Sunumda, ilimizde alınacak tedbirler incelenerek konu hakkında yapılan çalışmalar anlatıldı.

c2-005.jpg

Kuraklıkla Mücadele alanında geçmiş dönemlerde alınan kararların ilgili birimlerimizin koordinesinde ağırlıklı olarak uygulandığını ifade eden Vali Vahdettin Özkan; ‘‘İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün sekretaryasında hazırlanan yeni dönem Kuraklıkla Mücadele Eylem Planını inşa edecek teknik ekibin nitelikli çalışmalarının önem arz etiği vurguladı. Eylem planının İnşasıyla   ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından diğer paydaşların temas noktaları belirlenerek iş merdiveninin yapılıp, ana stratejilerin konjonktürel gerekler başta olmak üzere ilimize has durumlarla zenginleştirilmesi gerekir.’’ dedi.

c3-003.jpg

Tarımsal Kuraklık Eylem Planı (TAKEP) Toplantısı; katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu.