Tatilciler çok mutlu! Konya'dan Antalya'ya bu yoldan sadece 2.5 saatte gidiyorlar

Konya ile Antalya arasındaki mesafe karayolunda ilk kez 2.5 saate düştü. Konya'dan Antalya'ya seyehat etmek isteyen yolcular en kısa mesafeyi araştırmaya başladı.
Tatilciler çok mutlu! Konya'dan Antalya'ya bu yoldan sadece 2.5 saatte gidiyorlar

Konya'dan Antalya'ya en kısa mesafe, Mayıs ayında kullanıma açılan güzergah üzerinden oldu. Konya-Antalya arası bu yol üzerinden sadece 2.5 saate düştü.

Antalya-Manavgat ayrımı, Taşağıl-Derebucak Yolu güzergâhında inşa edilen 5068 metre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli ve tünelle birlikte 67 kilometre uzunluğundaki yol, Antalya'yı Konya'ya ve iç kesimlere bağladı. Böylelikle Antalya–Konya arası 4 saatten 2.5 saate düşmüş oldu.

Cuma günü son mesaisini yapan vatandaşlar, Cumartesi günü, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde, Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçeleri güzergahından Antalya'ya ulaşımı sağlayan yeni Konya-Antalya kara yolunda bayram yoğunluğu yaşandı.

MAYIS'TA KULLANIMA AÇILDI

Mayıs ayında yapımı tamamlanan ve kullanıma açılan Demirkapı Tüneli'nin yeni Konya-Antalya kara yolunda 9 günlük tatilin başlamasının ardından her iki yönde de trafik yoğunlaştı.

En kısa ve konforlu güzergahtan Konya'ya da Serik ve Antalya il merkezine ulaşmak isteyen sürücülerin tercih ettiği kara yolunda sabah saatlerinden itibaren daha da yoğunlaşan bayram trafiği yoğunluğunun bayramın ilk gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Kara yolundaki ulaşım yoğunluğunun Konya'nın Beyşehir ilçesi girişinde de trafik yoğunluğunu artırdığı gözleniyor.

4 DAKİKADA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

vatandaşlar, 4 dakika içerisinde farklı iklime geçiş yapıyor. Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler; doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya’ya erişecek. Tünelden geçecek vatandaşlar 4 dakika gibi kısa bir süre içerisinde İç Anadolu’nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçiş yapmış olacak.

Etiketler :