Taze lezzetlerin adresi: Esra Abla'nın Taş Fırını

Konya'da Aspak Sanayi Sitesi'nde hizmet veren ve günlük taze ürettikleri lezzetleriyle ön plana çıkan Esra Abla'nın Taş Fırını her geçen gün müşteri kitlesini büyütmeye devam ediyor.
Taze lezzetlerin adresi: Esra Abla'nın Taş Fırını

Konya'da Aspak Sanayi Sitesi'nde hizmet veren ve günlük taze ürettikleri lezzetleriyle ön plana çıkan Esra Abla'nın Taş Fırını her geçen gün müşteri kitlesini büyütmeye devam ediyor. Günlük yaklaşık 40 çeşit ürünle hizmet verdiklerini dile getiren İşletme Sahibi Esra Karapınar Ünses, başarı hikâyelerini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.

esra-karapinar-unses.jpg

Sizi tanıyabilir miyiz?

Konyalıyım ve İki çocuk annesiyim. Eşim Ankaralı olduğu için belli bir dönem orada yaşadık. Daha sonra şuanda yaptığımız iş için Konya'ya dönüş sağladık. 

esra-karapinar-ve-ailesi.jpg

İşletmenizi açtığınız dönemden bahseder misiniz?

Ankara'da yaşadığımız dönemde böyle bir iş düşüncemiz yoktu. Üç  yıl önce babamızın teşvik etmesi ile böyle bir fikrimiz oluştu ve Konya'ya kesin dönüş sağlayarak çalışmalara başladık. Manevi desteğini her zaman gördüğümüz ve saygı duyduğumuz Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş Bey’in yardımları neticesinde KOSGEB’ten destek aldık. Alanında tecrübeli olan ustamızı bünyemize dahil ederek çalışmalara başladık.

esra-ablanin-tas-firini-1.jpg

Bünyenizde kaç çeşit ürün bulunmaktadır?

Poğaça,simit ve açma çeşitleri, yağ somunu, Karadeniz pidesi, kır pidesi, turta ve kurabiye çeşitleri başta olmak üzere her gün çıkan yaklaşık 40 çeşit ürünümüz bulunmaktadır. Bazı zamanlarda pasta siparişleri de almaktayız.Ürünlerimizin hem direkt satışı olmakta hem de gelen istek doğrultusunda okullara ve evlere vermekteyiz. Dondurulmuş ürün kesinlikle bulundurmayız.  İşletmemizde kafe alanımız da bulunmaktadır. Müşterileriz dilerse burada servis alabilir dilerse de paket yaptırabilmektedir.Ayrıca yine her gün serpme kahvaltı hizmetimiz bulunmaktadır.

esra-ablanin-tas-firini-2.jpg

Çalışma sisteminiz nasıldır?

Sanayi bölgesinde hizmet verdiğimiz için sabah 07.00'de satışımız başlamaktadır. Öğlen 16.00 civarında da ürünlerimiz tükenmiş olmaktadır. Ustamız her sabah 04.00'te gelerek imalata başlamaktadır. Hazırlanan ürünlerimiz vitrine sunulduktan sonra erken saatlerden itibaren ciddi bir yoğunluğumuz oluşmaktadır. Özellikle işe giden sanayi esnafı sabah kahvaltılarını bizden alarak mesaisine başlamaktadır.

esra-ablanin-tas-firini-3.jpg

Ekip arkadaşlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Eşimle birlikte satış kısmıyla ilgilenmekteyiz. Ustamız ve usta yardımcımız ürünlerimizin hazırlanmasında aktif rol oynamaktadır. Ustamız, 9 yaşından beri sektörde hizmet veren tecrübeli birisidir. Daha evvel gözde markalar bünyesinde çalışmış, özellikle pasta konusunda uzmanlaşmıştır. Şuanda günlük olarak 40'a yakın çeşitte ürünün hazırlanmasında emek vermektedir.

esra-ablanin-tas-firini-7.jpg

Esra Abla'nın Taş Fırını'nı farklı kılan özellikler nelerdir?

Öncelikle lezzetlerimizin gerçekten çok beğenildiğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Çünkü üretimimizi her zaman en kaliteli malzemelerden yapmakta ve taze olarak satışa sunmaktayız. Örneğin yağ somunu Konya'nın en meşhur lezzetlerindendir. Fakat bunun iyisi malzemesinden anlaşılır. Kaliteli tereyağı ve kaliteli peynirden yapıldığında damaklarda tat bırakır. Bizler buna özel önem göstermekteyiz. Gözde markaların kaliteli malzemeleriyle yaptığımız ürünlerimize tecrübeli ustalık da eklenince güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu da bizleri farklı kılmaktadır. Ayrıca lezzetlerimiz taş fırında pişmekte ve bu da tercih edilmemizin önde gelen sebeplerindendir.

esra-ablanin-tas-firini-4.jpg

Gün içerisinde elinizde kalan ürünlerinizi nasıl değerlendirmektesiniz?

Kalan ürünlerimizi asla ikinci gün satmayız. Aynı gün akşamına ihtiyaç sahiplerine ya da hayvan barınaklarına gönderimini sağlıyoruz. Ürünlerimiz günlük müşterilerimizin gözü önünde yapılmaktadır. Hazırlık aşamasından pişmesine kadar herkes rahatlıkla inceleyebilir. Bayat veya ikinci güne sarkan ürünler Esra Abla'nın Taş Fırını'nda bulunmaz. Ayrıca yine en önem verdiğimiz husus hijyendir. Temizliğe önem göstererek sağlıklı ve lezzetli ürünleri satışa sunmaktayız.

esra-ablanin-tas-firini-5.jpg

Gelecekle ilgili planlamalarınız nelerdir?

İlerleyen dönemlerde hedefimiz burada daha geniş bir müşteri kitlesi oluşturmaktır. Güzel bir yoğunluğumuz bulunsa da bölgemizde aynı sektörde hizmet veren çok alternatifler vardır. Bizler lezzetlerimizle ön plana çıktığımız için daha fazla kitleye hitap etmek isteriz. Önceliğimiz, lezzetlerimizle akılda kalmak ve tavsiyeler üzerine alanımızı genişletmeyi istememizdir. Eğer ikinci şube açarsak daha butik bir alanda pasta üzerine hizmet verebiliriz.

esra-ablanin-tas-firini-6.jpg

İş kadını olarak girişimde bulunmak isteyen hanımlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Öncelikle hangi işi yapmak isterlerse istesinler sebat etmek gerekir. İş için bir adım atınca hayal edilen dünyanın içinde kendimizi bulamayabiliriz. Biz de işletmemizi ilk açtığımızda farklı hayallerimiz vardı. Ama bunlar hemen gerçekleşmedi. Bölgemizin olgunlaşmasıyla, sabit müşteri kitlemizin artmasıyla güzel bir noktaya geldik. Bunları bilerek de sabrettik.Girişimde bulunmak isteyen hanımlar, ürün kalitesini bozmadan, özgüvenlerini koruyarak ve sabrederek istedikleri amaca ulaşabilir.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

esra-ablanin-tas-firini-hbr8.jpg

esra-ablanin-tas-firini-9.jpg

esra-ablanin-tas-firini-12.jpg

esra-ablanin-tas-firini-10.jpg

esra-ablanin-tas-firini-11.jpg

esra-ablanin-tas-firini-hbr13.jpg