TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan yeni yıl mesajı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, hedeflerine kararlı adımlarla yürümeye devam edecekleri 2022 yılını heyecanla...
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan yeni yıl mesajı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, hedeflerine kararlı adımlarla yürümeye devam edecekleri 2022 yılını heyecanla karşıladıklarını söyledi.

Türkoğlu yayımladığı yeni yıl mesajında, liglerde mücadele eden takımların performansıyla gururlandıklarını belirterek, "Bağımsız otoriteler tarafından Avrupa'nın en iyi üç ligi arasında gösterilen ING Basketbol Süper Ligi ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarımız, geçtiğimiz yıl uluslararası arenada gösterdikleri performansla yine hepimizi gururlandırdı. THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olan Anadolu Efes'i, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Pınar Karşıyaka'yı ve Kadınlar Avrupa Ligi'nde üçüncü olan Fenerbahçe'yi gönülden kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sponsorlara basketbola duydukları güven için teşekkür eden Türkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"2020-2021 sezonunda birbirinden heyecanlı maçlara ve nefes kesen mücadeleye sahne olan Türkiye Basketbol Ligi'ne, yeni sezonda Misli.com ile yaptığımız anlaşma ile tarihinde ilk kez isim sponsoru kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman birlikte gelişmeyi ve ilerlemeyi gözeterek iş ortaklarımız olarak konumlandırdığımız sponsorlarımıza, basketbola duydukları güven ve inançları için şükranlarımı sunuyorum. Son 2 yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan ve hayatın her alanında alışkanlıklarımızı değiştirmemize sebep olan Kovid-19 nedeniyle, salonlarımızdaki heyecanı seyircilerimiz ile beraber yaşayamıyorduk. Yeni sezonda bu özlem nihayet son buldu ve basketbol maçları en önemli unsur olan seyircilerimizle beraber oynanmaya başladı. Bu süreçte gerekli tedbirlerin uygulanmasında gösterdikleri sabır ve anlayış için basketbolseverlere teşekkür ederim."

Basketbol Gelişim Merkezi'nin tüm dünyaya örnek olacağını da aktaran Türkoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana öncelik verdiğimiz konulardan biri olan tesisleşme atılımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız, Basketbol Gelişim Merkezi projemizin çalışmalarını uzun süredir hassasiyetle yürütüyorduk. Tamamlandığında tüm dünyada örnek olacak, Türk basketbolunun geleceğinin şekilleneceği tesisimizin inşaatı nihayet başladı. Basketbol Gelişim Merkezi'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlanacak olmasının heyecanıyla yeni yıla adım atıyoruz. Yeni yılda ülkemizde basketbol kültürünün yaygınlaşması, sportif başarılarının artması ve sporun birleştirici gücünün toplum olarak hissedilmesi yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2022 yılının, ülkemiz ve milletimiz için sağlık ve güzellikler getirmesini temenni eder, herkese spor ve sağlık dolu bir yıl dilerim." temennisinde bulundu.

Kaynak:

Etiketler :