TBMM Başkanı Şentop, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü

İSTANBUL (AA) -TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf ve beraberindeki Parlamento Heyeti ile bir araya...
TBMM Başkanı Şentop, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü

İSTANBUL (AA) -TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf ve beraberindeki Parlamento Heyeti ile bir araya geldi.

Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16'ncı Konferansı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İSİPAB İcra Komitesi'nin 46'ncı toplantısında, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf ve beraberindeki Parlamento Heyeti ile görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Şentop, Ghalibaf ve beraberindeki heyeti İstanbul'da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Yapılan görüşmede Şentop, "Bu platformda yapacağımız istişarelerin, küresel ve bölgesel meseleler hakkında ortak bir yaklaşım geliştirmek adına çok faydalı olduğuna inanıyorum. Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde Müslüman azınlıkların insan haklarıyla ilgili bir komite oluşturalım. Çünkü batılı birçok kuruluş İslam ülkelerinde insan haklarıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar." diye konuştu.

İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf da "İnşallah önümüzdeki dönemde İslam ülkelerindeki sorunlara dönük çözümleri birlikte üreteceğiz." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ikili görüşmelere devam ediyor.

Kaynak:

Etiketler :