TBMM başkanlık seçiminde ikinci tur

TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15:00'te 27. Dönem'in ikinci devresinde görev yapacak Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı. Seçim için ilk tur oylama sona erdi. İlk turda hiçbir aday yeterli oyu alamadığı için ikinci tur oylamaya geçilecek.
TBMM başkanlık seçiminde ikinci tur

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. Genel Kurul'da, Anayasa ve TBMM İç Tüzük hükümlerine göre; AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve Meclis'te temsil edilen Türkiye İşçi Partisi'nin Meclis başkanı adaylarının isimleri okundu. Daha sonra Adan, seçime ilişkin usul ve esasları anlattı ve ilk tur oylamaya geçildi. İlk tur seçimde, üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu yani 400 oy aranacak. İlk tur oylamada gerekli olan 400 oyun çıkmaması durumda ikinci tur oylamasına geçilecek.

oy-sayimi.jpg

TBMM BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN İLK TUR OYLAMA TAMAMLANDI

Gizil yapılan ilk oylamada Mustafa Şentop (AK Parti) 324, Haluk Koç (CHP) 131, Erol Katırcıoğlu (HDP) 50,  Hüseyin Filiz (İYİ Parti) 34, Erkan Baş (TİP) 9 oy aldı. İlk tur oylamada adaylar,  TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluk olan 400 oy alamadı. Başkanlık seçimi için 2. Tur oylamaya geçildi.