TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Altunyaldız:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin bir anlamda 'sınır güvenliği' dediği ama bize göre daha çok oradaki terör gruplarından oluşan bir terör ordusu oluşturmaya dönük çalışmalarını, bölgemizin istikrarı ve güvenliği açısından son derece riskli, tehlikeli ve ya
TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Altunyaldız:

KONYA (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Amerika Birleşik Devletleri'nin bir anlamda 'sınır güvenliği' dediği ama bize göre daha çok oradaki terör gruplarından oluşan bir terör ordusu oluşturmaya dönük çalışmalarını, bölgemizin istikrarı ve güvenliği açısından son derece riskli, tehlikeli ve yanlış bir tutum olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında yaşanan küresel ölçekli kriz nedeniyle bugüne dek küresel piyasaların dalgalı bir seyir izlediğini söyledi.

Türkiye'nin küresel krizi başarılı şekilde atlattığını belirten Altunyaldız, "Türkiye, 2009'dan bu yana kesintisiz bir şekilde büyümeye devam etmiştir. İhracat ve istihdam artışları devam etmiştir." ifadesini kullandı.

- "Büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmiştir"

Sanayi üretiminin 2017'de tahminlerin ötesinde artış gösterdiğine dikkati çeken Altunyaldız, şöyle devam etti:

"Sanayi üretimi, özellikle ekonomik büyümenin ana çekicisidir. Eğer sanayi üretimi artmaya devam ediyorsa, buna paralel olarak ekonomik büyüme de artmaya devam edecek demektir. Yılın üçüncü çeyreğindeki 11,1 büyüme ile Türkiye, küresel pazarlarda en yüksek oranda büyüyen ülke olmuştur. Tüm küresel kredi kuruluşları, büyüme tahmini yapan Dünya Bankası, IMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi pek çok kuruluş Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmiştir."

Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğinin de başarılı sonuçlar verdiğine işaret ederek, kadın ve gençlerin iş gücüne katılım talebinin artmasının sevindirici olduğunu aktardı.

Türkiye'nin ihracatının sevindirici olduğunu vurgulayan Altunyaldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihinde ikinci en yüksek ihracat artışını yıllık bazda gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah bu yılki 169 milyar dolarlık hedefi gerçekleştirecek potansiyelimiz var. Küresel piyasalarda toparlanma görüyoruz. Özellikle ihracat ana pazarımız olan, yüzde 50'lere yakın ihracatımızın gerçekleştiği Avrupa pazarı toparlanma eğiliminde, talep artışı var. Bu nedenle 2018 yılı hedeflerimizin gerçekleşeceğine dair net görüşümüz ve beklentilerimiz var."

- "Her türlü tehdidin bertaraf edilmesine ülkemiz hazır"

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz bu konuyu yakından takip etmekte. Özellikle dün ortaya çıkan, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir anlamda 'sınır güvenliği' dediği ama bize göre daha çok oradaki terör gruplarından oluşan bir terör ordusu oluşturmaya dönük çalışmalarını, bölgemizin istikrarı ve güvenliği açısından son derece riskli, tehlikeli ve yanlış bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin güvenliğine dönük her türlü muhtemel tehdidin bertaraf edileceğini bizzat Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir. Bu kapsamda özellikle Afrin bölgesi başta olmak üzere, güney sınırımızdan gelebilecek her türlü tehdidin bertaraf edilmesine ülkemiz hazır. Buna dönük her türlü hazırlığımız mevcut. Gelişmeleri yakından izliyor ve değerlendiriyoruz."

Altunyaldız, MHP ile mutabakat çalışmalarına ilişkin de "Ülkemiz içerisindeki birlik ve beraberliğin temini, mevcut sorunlarla daha hızlı bir şekilde çalışılması ve üzerinden gelinmesi hususunun yanında, ülkemize dönük hem bölgesel hem küresel ihanet senaryolarının da milletçe, birlik beraberliğimizce bertaraf edilmesi noktasında milli mutabakat anlayışı çok önemli bir tavırdır." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: