TDV Konya Şubesi öğrencilerin yanında

Yurt içi ve yurt dışı insani yardımlarıyla adından sıkça söz ettiren Türkiye Diyanet Vakfı, okulların açılmasının ardından Konya’da da yurt imkanları ve öğrencilere yaptığı yardımlarla hem sıcak yuvaya kavuşturuyor hem de öğrencilerin yüzlerini güldürüyor.
TDV Konya Şubesi öğrencilerin yanında

13 Mart 1975 tarihinden bu yana Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya’daki yardım faaliyetlerini her geçen gün genişletiyor. Toplamda bin 3 şubesiyle 149 ülkede faaliyet gösteren 27 bin 641 öğrenciye eğitim desteği veriyor. Burs başvurularının tamamlanmasıyla birlikte bu dönemde de birçok öğrenciye TDV tarafından destekler sağlanacak. TDV yardım ve destek faaliyetlerine devam ederken TDV Konya Şubesi de okulların açılmasıyla birlikte faaliyetlerini hızlandırdı. TDV Konya Şubesi tarafından hayırseverlerden toplanan yardımlarla binlerce öğrenciye ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, TDV Konya Şubesi görevlileri tarafından Akören, Güneysınır, Çumra Altınekin, Akşehir, Tuzlukçu, Kadınhanı, Ilgın, Yunak, Çeltik, Doğanhisar, Hüyük, Beyşehir, Sarayönü Müftülüklerine ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere ayakkabılar teslim edildi. Hayırseverler tarafından bağışlanan birlerce ayakkabı ilçe müftülüklerince ihtiyaç sahiplerine verilecek. TDV Konya Şubesi yardımlarını esirgemeyen bütün hayırseverlere teşekkür etti.

tdv-konya-subesi-2.jpg

YURT FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

TDV Konya Şubesi, yardımların yanında öğrencilerin barınacağı TDV Yurtlarında da faaliyetlerini hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin katılımıyla Türkiye Diyanet Vakfı Konya Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunda istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda yeni döneme dair yapılacak planlamalar ele alındı. Konya’da TDV Konya Şubesine bağlı 2 kız 1 erkek öğrenci yurdu bulunuyor. Bu yurtlarda onlarca öğrenci eğitim öğretim faaliyetini sürdürürken, desteklerden de faydalanıyor.

tdv-konya-subesi-6.jpg

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :