Tek istisna Özhaseki

AK Parti'de yerel seçimlerin üzerinden henüz 1 yıl geçtiği için belediye başkanları aday gösterilmeyecek.

30 Mart 2014 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçtiği için AK Parti 7 Haziran’daki genel seçimlerde belediye başkanlarından aday göstermeyecek. Ancak bunun tek istisnası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olacak. Özhaseki’nin Genel Merkez kontenjanından aday gösterileceği belirtildi. 

Erdoğan milletvekili olması için özel görüşmüştü

12 Haziran  2011 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olması için özel görüştüğü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Erdoğan'ın teklifine teşekkür ederek Kayseri'de hizmete devam etmek istediğini belirtmişti. 

 Kayseri tarihinde bir ilke imza attı

1957 yılında Kayseri’de doğan Özhaseki ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Özhaseki İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 

1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev alan Özhaseki Kayseri’de ilk aşevi faaliyeti, öğrencilere karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde bulundu.

27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Özhaseki, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde %60.5 oy alarak 4. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki 2014 seçimlerinde ise yüzde 59 oy oranı ile 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Bakmadan Geçme