Tek umut Erdoğan!
Fransızlar Twitter'da #ErdoganHelpRohingya (Erdoğan Rohingya'ya yardım et) başlığı altında Arakanlılar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptı.
Somali'ye yardım kampanyası başlatan sosyal medya fenomeni Jerome Jarre ve Fransız oyuncu Omar Sy'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim, "Arakan İçin Sevgi Ordusu" kampanyası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.
Bundan 6 ay önce Somali'ye yardım hareketi başlatan ve THY’nin de desteğiyle 60 ton gıda malzemesini Somali’ye ulaştıran Love Army grubu, bu sefer de "Love Rohingya için harekete geçti.
Uuslararası toplumun dikkatini Arakan Müslümanlarının yaşadığı şiddete çekmek için Bangladeş'teki kamplara giden Jarre'ın öncülüğündeki, Fransızlar'ın en çok sevdiği aktör Omar Sy, John Rachid ve YouTube yıldızları, iki gün boyunca sosyal medya üzerinden " #LoveArmyForRohingya (Sevgi ordusu Rohingya için) başlığı altında, internet üzerinden yayınlar yaptı.
Sosyal medyada başlatılan kampanyada dünyanın dört bir tarafından binlerce duyarlı insan Arakanlı Müslümanlara yardım edilmesi amacıyla #ErdoganHelpRohingya (Erdoğan Rohingya’ya yardım et) başlığı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Açılan başlık kısa süre içerisinde dünyada beşinci sıraya, Fransa’da ise birinci sıraya yükselerek trend topic (en çok konuşulan konu) oldu.
İlk çağrı Erdoğan'a
Bangladeş'deki kamplardan eylem başlatan Love Army'nin çağrı yaptığı ilk isim Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Twitter hesabından mesaj yayınlayan genç aktivist Jerome Jarre, "Hepinize ihtiyacımız var. Rohingya misyonumuz için Türk Cumhurbaşkanı'ndan yardım istiyoruz. @RT_ERDOGAN adresine tweet atın ve !#ErdoganHelpRohingya (Erdoğan Rohingya'ya yardım et) başlığını kullanın" dedi.
Kampanya için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini isteyen Jarre, "Ona ulaşırsak tüm dünyaya sesimizi duyurabiliriz. Dünya çapında bir liderin kampanyamıza destek vermesiyle her şey çok daha hızlı ve güzel ilerler." dedi. Arakan ve Bangladeş'te Erdoğan'ı ve Türkiye'yi herkesin tanıdığını kaydeden Jarre, bulundukları kampa daha önce Türkiye tarafından yardımların ulaştırıldığını hatırlattı.
Aktör Ömer Sy de, Twitter hesabından, "Erdoğan Rohingya'ya yardım et, size güveniyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıyı yanıtsız bırakmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter üzerinden "Yardım talebinizi asla geri çevirmeyiz, AFAD, THY, Türk Kızılayı ve TİKA başta olmak üzere tüm ilk yardım kuruluşlarımızla #LoveArmyforRohingya'nın çabalarını destekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Birbirinden ünlü isimlerden destek geldi
Birbirinden ünlü isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, dünyayı Arakan halkına yardım etmeye ve Müslümanların kaldığı kampları ziyaret etmeye çağırdılar.
Galatasaray’ın yıldızı Sofiane Feghouli, Başakşehir’in forveti Emmanuel Adebayor, Fransa Lique1’in başarılı futbol takımı St.Etiene, dünyaca ünlü sanatçı Dj Snake, gazeteciler, oyuncular, aktivistler konuyla ilgili paylaşımlar yaparak kampanyaya destek verdi.
SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER