Teknoloji kiralayarak yola çıktı, ilk yatırıma ulaştı

Bilgisayar, ev aletleri, giyilebilir cihaz, kamera, tablet gibi birçok ürünü satın almak yerine kiralama fırsatı sunan "kiralabunu.com", melek yatırımcıdan 7,5 milyon dolar değerlemeyle yüzde 2’lik hissesine karşılık yatırım aldı
Teknoloji kiralayarak yola çıktı, ilk yatırıma ulaştı

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Paylaşım ekonomisine artan ilgi göz önüne alınarak kurulan ve hızlı büyüme yakalayan "kiralabunu.com" ilk yatırımını aldı.

Teknoloji ürünlerine yüksek ilgiyi ve bunların artan fiyatlarını dikkate alan girişimciler, "satın alma-kirala" modeliyle tüketicilere alternatifler sunuyor. Bu örneklerden biri olarak hayata geçirilen "kiralabunu.com", kısa sürede önemli bir kullanıcı sayısına ulaştı ve yatırımcıların ilgisini çekti.

"kiralabunu.com" ilk yatırımını melek yatırımcıdan aldı. Erken aşama yatırımı kapsamında şirketin yüzde 2'lik hissesi 7,5 milyon dolar değerlemeyle devredildi. Girişim, ikinci tur yatırımını ise 2022'nin ilk çeyreğinde almayı hedefliyor.

"kiralabunu.com" Kurucu Ortağı Sinan Ventura, AA muhabirine, 1 yıllık şirket olarak 7,5 milyon dolar değerleme almanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Aldığımız yatırım hızlı büyüme için motivasyon oldu. Erken aşama yatırımla pazarlama çalışmalarını desteklemeyi, istihdamı artırmayı ve kiralama sektörü için yeni kategoriler açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki 3 aylık hedefimiz şirketin yüzde 15’i için yatırım almak." dedi.

Yeni kategoriler açmayı ve aylık müşteri sayısını 2022 yılının ilk üç ayında 5 bin kullanıcıya çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Sinan Ventura, şunları kaydetti:

"KOBİ'lere yönelik ürünlere yatırım planımız bulunuyor. Kahve makinesi, fotokopi makinesi, klima, TV gibi ürünleri de kısa süre içinde portföyümüze ekleyeceğiz. Tüm yatırımlarımızla birlikte önümüzdeki 3 aylık dönemde global fonlar ve melek yatırımcılarla 2 milyon dolar yeni yatırım almak için görüşmelerimiz devam ediyor. Kiralamayı, satın almaya alternatif yol olarak tüm Türkiye’ye tanıtmayı ve ekibi güçlendirmeyi planlıyoruz."

Platformun sunduğu "satın alma-kirala" modeliyle aksesuar, anne ve bebek, bilgisayar, ev aletleri, giyilebilir cihaz, kamera, kişisel bakım, spor ve dış mekan malzemeler, tablet gibi birçok ürün 1, 3, 6 ve 12 aylık dönemler halinde kiralanabiliyor.

Kaynak:

Etiketler :