Telefon dolandırıcılığı şüphelisi suçüstü yakalandı

Adana ve Mersin'de üç ayda 20 kişiyi telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak 1 milyon lira tutarında dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şüpheli tutuklandı- Zanlının kandırdığı iki kişiden paraları alması güvenlik kameraları tarafından görüntül
Telefon dolandırıcılığı şüphelisi suçüstü yakalandı

ADANA (AA) - Adana ve Mersin'de üç ayda 20 kişiyi telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak korkutup 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şüpheli tutuklandı.

Kendisine telefon geldikten sonra bankadaki hesabından para çekmek için evden ayrılan Rıza A'ya (62) yakınları cep telefonundan ulaşamayınca durumdan şüphelenip konuyu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonu sürekli meşgul olan Rıza A'nın dolandırılmaya çalışıldığını belirledi.

Ekipler, Rıza A'nın merkez Seyhan ilçesi Baraj Caddesi'nde bulunan iki ayrı bankadaki hesabından 26 bin lira çektiğini tespit etti.

Bunun üzerine bölgede araştırma yapan ekipler, yakınlarının verdiği eşkal bilgisiyle buldukları Rıza A'yı takip etmeye başladı.

Polis, bir kişinin daha Rıza A'yı izlediğini ve sürekli telefonla görüştüğünü belirledi.

Şüpheli buluştuğu Rıza A'dan yanındaki parayı alacağı sırada polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Polislere direnen zanlı Mehmet Can F, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mersin ve Adana'da son üç ayda terör örgütü bahanesiyle korkuttuğu 20 kişiyi yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen şüphelinin, kandırdığı biri kadın iki kişiyle buluşup paralarını alma anı ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Kaynak: