Telefondaki bakteriyi temizleyen teknoloji

Cep telefonlarının yüksek oranda bakteri barındırdığını ve bunu temizlemek için piyasaya sundukları ‘Anti Bakteriyel Telefon Temizleyicisi’nin yoğun ilgi gördüğünü belirten Mutlu Hijyen Teknolojileri İşletme Sahibi Muhammed Bâkır İpek, ‘Cep telefonlarından bakteriyi uzaklaştırıyoruz’ dedi.
Telefondaki bakteriyi temizleyen teknoloji

Günlük hayatta yoğun şekilde kullanılan cep telefonlarının ciddi oranda bakteri barındırdığını ve bununla ilgili ‘Anti Bakteriyel Telefon Temizleyicisi’ni geliştirdiklerini belirten Mutlu Hijyen Teknolojileri firma sahibi Muhammed Bâkır İpek, “Telefonlar günlük hayatta sürekli elimizde ve avuç içimizde devamlı olarak bakteri üretmektedir. Neredeyse hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen telefonlar aynı zamanda birçok mikrop barındırmaktadır. Biz de Mutlu Hijyen Teknolojileri olarak bunu tespit ettik ve dünyada olmayan bir ürün geliştirdik. Şuanda geliştirdiğimiz ürüne benzer bir ürün, tuşlu telefonlar zamanında yapılmıştı. Islak mendil büyüklüğünde telefon temizleyiciler satışa sunulmuştu ama o zaman ki teknolojik durumlar dolayısı ile etki görmedi.  Biz de bu set halindeki ürünümüzü oluşturduk ve patentini de aldık. Mutlu Hijyen Teknolojileri logolarının bulunduğu bu ürünler eczaneler, optik firmaları, telefonculardan temin edilebilir” dedi.

onemli-4.jpeg

HAFTADA BİR KEZ UYGULANABİLİR

Ürünün kullanım detaylarını da anlatan İpek “Ürünümüz şeffaf küçük bir torba içerisinde satılmaktadır. İçerisinde 15-20 kullanımlık 5 mililitrelik dezenfektan, mikro fiber bez ve bir adet eldiven bulunmaktadır. Telefona direkt uygulama yapmıyoruz. Önce elimize eldiveni giyiyoruz ardından mikro fiber beze sıvıyı birkaç damla döktükten sonra telefonun tüm yüzeyine uyguluyoruz. Bu uygulama haftada bir kez tekrarlanabilir. Telefonun şarj girişi ve hoparlör gibi kısımlarına temas edilmemesine özen göstermeleri gerekmektedir” dedi. . Ürünlerinin farklı illerde de satışının olduğunu sözlerine ekleyen İpek; “Şuanda ürünümüz Konya, İstanbul, Uşak ve Antalya olmak üzere 4 farklı ilde satışa sunulmuştur. Marketing sistemi ile de Türkiye'nin her yerine ulaştırmak için çalışmalarımız başlamıştır. Kısa sürede tüm ülkede halkımızın hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

muhammed-bakir-ipek.JPG

YÜZDE 90 ORANINDA AZALTIYOR

Ürünü satışa sunmadan önce belirli testlerden geçtiğine dikkat çeken İpek “Ürünü piyasaya çıkarmadan önce testlerden geçirdik. Önce telefonun yüzeyinden pamuklu çubuk ile örnek aldık. Bu örneği bakteri ölçüm cihazında test ettik. Bakteri ölçüm cihazımız 777 RLU sonucunu verdi. Herhangi bir denemede 0-500 arası sonuç alınırsa uygunluk verebiliyoruz. Ama denememizde üst seviyede bakteri çıktı. Ardından geliştirdiğimiz ürün ile silme işlemini gerçekleştirdik. Tekrar test ettiğimizde bakteriler 23 RLU sonucunu verdi. Bu ürünümüzün yüzde yüksek oranda bakterileri öldürdüğünü göstermektedir“ dedi.

onemli-1.jpg

YÜKSEK TEKNOLOJİYLE GELEN HİZMET

Teknoloji kısmında oldukça dikkatli davrandıklarını belirten İpek; “Ölçüm yaptığımız alandan alınan örnekler laboratuvar ortamında incelendiğinde yüzde 0.01 oranında bir hata payı ile neredeyse aynı sonuçlar elde edildi. Cihaz içerisinde bulunan özel ışık ünitesi, örnek aldığımız swap üzerine 10 ayrı noktadan saniyede milyonlarca sinyal göndererek sonucu göstermektedir. Yani laboratuvar ortamında belirlenecek bakteri oranını çok kısa bir sürede yaklaşık 1 dakika içerisinde bizlere sunan bir teknoloji kullanmaktayız” diye konuştu.

onemli-4.jpeg

YOĞUN TALEP VAR

Ürünün piyasaya çıkması ile yoğun taleple karşılaştıklarını dile getiren İpek, Ürünü satışa sunduğumuzda hem Konya’dan hem de diğer illerden yoğun talep geldi. Bahsettiğimiz hassasiyetler doğrultusunda insanlar sağlığını büyük ölçüde düşünüyorlar. 24 saatin 16 saatinde telefon kullanan geniş bir yüzdeye sahip olduğumuz için bakteri oranları da ciddi olarak telefon üzerinde yoğun olarak çoğalmaktadır. Konuşmak için kulağımıza temas ettirdiğimizde bile temas yolu ile vücudumuza enfeksiyon olarak geçme ihtimali çok yükselmektedir. Yemekten önce ellerimizi yıkadıktan sonra farkında olmadan yine telefona dokunuyoruz. Ayrıca çocuklarımızın eğitim ve eğlence için teknolojiden uzak kalması imkansızdır. Bu yüzden bağışıklık sistemleri zayıf olan bünyelerinde bu bakterilere maruz kalması kaçınılmaz olmaktadır. İkinci el telefon alışverişinde bir önceki kullanıcının hangi hastalığı olduğunu veya el yıkama alışkanlığı olup olmadığını bilmiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız ürünümüz yoğun talep görmektedir” dedi.

onemli-5.jpeg

FARKLI TEMİZLİKLERDE DE KULLANILABİLİR

Yalnızca cep telefonları için değil, farklı eşyaların temizliğinde de bu ürünün kullanılabileceğini belirten İpek, “Bizler sadece telefonun çalışma sistemindeki probleme veya dış aksamdaki darbe çizik gibi konulara özen gösteriyoruz. Aynı zamanda bu ürün ile telefon, telefon kılıfı ve diğer aksesuarlarda temizlik için kullanılabilir. Tablet, klavye, TV kumandası, klima kumandası gibi cihazlar için de kullanılmasında hiç bir sakınca yoktur. Islak mendil veya kolonyadan daha etkili ve sağlıklı olmasından kaynaklı gönül rahatlığı ile istenilen her yüzeye uygulanabilir. Belirtmekte fayda görüyorum. Dünyada ilk dememizin sebebi birçok telefon temizleyicinin arasında bakterilere yönelik, set halinde bir çalışma olmasından kaynaklıdır. Bu sebeple dünyada ilk olarak gönül rahatlığı ile patentli ürünümüzü halkımızın hizmetine sunduk”  şeklinde konuştu.

onemli-6.jpg

KISA SÜREDE TAKLİTLERİ YAPILDI

Anti bakteriyel telefon temizleyicisinin piyasaya çıkmasının hemen ardından taklitlerinin yapıldığını dile getiren İpek, *Kısa süre sora benzer bir şekilde ürün çıkartıp satışa sunan firmalarla karşılaştık. Biz 1 Ocak 2020 tarihinde ürünümüzü yayınlamıştık. Şaşırtıcı olan kısmı bu kadar kısa sürede benzerini çıkartmalarıdır. Rakiplerimizin bizden sonra çıkması bizlerin başarısını göstermektedir. Emin ve sağlam adımlarla ilerlememiz, hırsa girmeden çalışabilmemiz için güzel bir gelişme olarak karşılıyorum. Çünkü bizler ömrümüz boyunca taklit eden değil, taklit edilen olduk. Ürünümüz çıkmadan önce patent işlemleri başlatılmıştı. İlk başvuruyu yapan biz olduğumuz için herhangi bir çekincemiz yoktur. 20 yıllık patent koruması şuan aktiftir. Yalnızca bu ürünle sınırlı kalmıyoruz. Sadece 2020 yılı içinde yine dünyada ilk 2 ürünü toplam 3 ürünü satışa çıkartıp, milletimizin hizmetine sunacağız. Hedeflerimizde dünya piyasası vardır. O yüzden rakip olarak gün yüzüne çıkan firmalara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Anti Bakteriyel Telefon Temizleyicisiden önce

oncesi.jpeg
 

 Anti Bakteriyel Telefon Temizleyicisiden sonra

sonrasi.jpeg

•TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ