"Temel işiniz eğitim almak"

"Temel işiniz eğitim almak"

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden burs alan üniversite öğrencileri için 2015–2016 Eğitim ve Öğretim yılı açılış toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Veli Tekelioğlu, Şu anda öğrencilerin eğitim dönemi olduğunu belirterek,”Hangi dalda eğitim görüyorsak, hangi işi yapıyorsak en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden burs alan üniversite öğrencileri için 2015–2016 Eğitim ve Öğretim yılı açılış toplantısı yapıldı. Dernek binasında gerçekleşen programa Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

temel-isimizi-egitim--(1).jpg

KENDİMİZİ İYİ YETİŞTİRELİM

Dernek olarak eğitime önem verdiklerinin altını çizen Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, dernek olarak bu sene 152 üniversite öğrencisine her ay burs yardımında bulunacaklarını ifade etti. Eğitim alan öğrencilerden 96 kız öğrenci olduğu ifade eden Tekelioğlu, “Bir toplumun temel direğini kadınlar oluşturur. Eğer kadınlar yetişmiş insanlarsa çocukları onlar yetiştireceği için yetişecek çocuklarda bilgili kültürlü olurlar. Tarihteki büyük insanların arka planlarına baktığınız zaman mutlaka dağ gibi bir ana vardır” şeklinde konuştu.  Tekelioğlu, “Bütün dünyada bir yarış var.  Şehirler, mahalleler, insanlar yarışıyor. Bu yarışta artık bilim ve teknoloji ile oluyor. Eğer bizler bu yarışta birer oyuncu olmak istiyorsak kendimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Hangi dalda eğitim görüyorsak, hangi işi yapıyorsak en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

temel-isimizi-egitim--(4).jpg

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ EĞİTİM

Şu anda öğrencilerin eğitim dönemi olduğunu belirten Tekelioğlu, “Sizlerin işi eğitim almak. Bir mesleği bir işi öğrenme dönemindesiniz. Onun için şu anda değişik sosyal faaliyetler yapacaksınız ama temel işiniz eğitim almak. En önemli şey dersleriniz. Derslerin yanına kitap okuma ihmal etmeyelim. Hem kendi alanınızla ilgili hem de farklı konularla ilgili ilgi duyduğunuz konularda kitaplar okuyalım. Televizyonla, internetle vakit geçirmeyi en aza indirmeye çalışalım. Aynı zamanda bir yabancı dil öğrenmeyi kesinlikle ihmal etmeyelim; çünkü okulunu bitirdiğinizde sizin karşınızda olan insanlar sizin rakipleriniz mutlaka bir yabancı dil biliyor konumdalar” diye konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ