Temeli olmayanın çatısı olur mu?

Başbakan Erdoğan, 'Şimdi çatı cumhurbaşkanı adayı arıyorlarmış. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Çatıdan temele inilmez' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Otelde, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Başbakan Erdoğan, "Ecdadımız temelleri doğru atmıştır ama bunu yıktılar. Bizim yeniden hayranlık duyulan şehirlerimiz olmak zorunda" dedi. 

Kentsel dönüşüme ilişkin, "Biz medeniyet tasavvurumuzun gereği olan mimari anlayışı kesinlikle beldemizde de ilçemizde de ilimizde de yaparız, birilerine rant sağlamanın gayreti içerisinde olmayacağız." diyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"AK Partili belediyelerin ilk işi; süratle yaya kaldırımlarında, yürüyüş yollarında engelli vatandaşlarımızın oralarda gidişini kolaylaştıracak düzenlemeleri, projeleri ona göre yapmak suretiyle gerçekleştirmesi lazım. Oralarda yürürken bizim vatandaşımızın, engelli vatandaşımızın, görme engellidir, rahatlıkla yürüyebilmelerine yönelik de işaretleri koyması gerekir, bizim bunları yapmamız şart. Bisiklet yollarına varıncaya kadar bizim bu yolları geniş tutmamız gerekir."

Başbakan Erdoğan, AK Parti'li belediye başkanlarına seslenerek, "Sizler şehirlerin eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Dikkatinizi çekiyorum; eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Kararlarınızı şehrin tüm sahipleriyle istişare etmeniz üzerinizde bir vebaldir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme