Tercihler öncesi önemli uyarılar

ÖSYM tarafından bugün resmen başlatılan ve 14 Ağustos’ta sona erecek olan üniversite tercihleri öncesi Özel Konya Başak Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ferhat Kont önemli uyarılarda bulundu.
Tercihler öncesi önemli uyarılar

ÖSYM tarafından bugün resmen başlatılan ve 14 Ağustos’ta sona erecek olan üniversite tercihleri öncesi Özel Konya Başak Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ferhat Kont önemli uyarılarda bulundu. Kont, “Tercihler bugün başladı. Üniversite adayları, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercihlerini yapabilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak. Adaylar, tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilecek. Adaylar "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek” dedi.

“TERCİH KILAVUZU ÇOK DİKKATLİ İNCELENMELİ”

Tercih kılavuzunun dikkatle incelenmesi gerektiğini dile getiren Ferhat Kont, “2020-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alıyor. Öğrenim görmek istedikleri yükseköğretim programlarının tercih listelerindeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmalarını öneriyoruz. Yayınlanan Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu bilmeleri çok önemli. Yayınlanan kılavuzda Tablo 3'te Ön lisans programlarını, 2020-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2020-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 170 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında işaretleme yapabilecekler. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT puan türünden en az 150 puan almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

AYŞE AKINCI / YENİ HABER GAZETESİ