TESK'ten "kaçak sarma tütün ve makaron" uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Kaçak sarma tütün ve makaron satışlarında beklenin üzerinde artış oldu. Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi"
TESK'ten "kaçak sarma tütün ve makaron" uyarısı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak sarma tütün ve makaron satışlarında beklenenin üzerinde artış yaşandığını belirterek, "Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kaçak sarma tütün ve makaron satışı nedeniyle yaşanan yıllık vergi kaybının 10 milyar liraya yaklaştığını bildirdi.

Söz konusu ürünlerin ticaretinde son dönemde beklenenin üzerinde artış görüldüğüne işaret eden Palandöken, "Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi. Perakende Yasası, küçük esnafı koruyacak şekilde yeniden düzenlenmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın ülke ekonomisinin bel kemiği olduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Hem kontrolsüz şekilde her yerde açılan zincir mağazalar hem de gittikçe çoğalan kaçak sarma tütün ticaretiyle ilgili bakkal esnafını koruyacak adımlar bir an önce atılmalıdır. Binlerce bakkal esnafı ve aileleri bu konularda devletimizden destek beklemektedir."

Kaynak: