TESK'ten velilere yarı yıl tatili uyarısı

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Çocuklarımızın karneleriyle övünmemeli ve onları birer yarış atına çevirmemeliyiz. Velilerimiz yarı yıl tatilinde çocuklarıyla daha çok vakit geçirerek, daha sağlıklı iletişim kurmalı"
TESK'ten velilere yarı yıl tatili uyarısı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okullarda yarın başlayacak yarı yıl tatili öncesi velilere, çocukları yarış atı gibi rekabet içine sokmamak için karne övünmesinden kaçınılması ve yarı yıl tatilinde çocuklarıyla sağlıklı va

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmenin yarından itibaren yarı yıl tatiline başlayacağına işaret etti.

Eğitim öğretim döneminin birinci yarı yılını tamamlayan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Palandöken, "Öğrenciler, 16 günlük tatilini dinlenerek, eğlenerek, gezerek ve sosyalleşerek geçirmeli. Tatilde karne hediyesi olarak çocuklarımızı sinema ve tiyatro gibi sanatsal faaliyetlere götürerek ödüllendirelim." ifadelerini kullandı.

Palandöken, öğrencilerin ikinci döneme verimli başlayabilmeleri için yarı yıl tatilini huzurlu ve zinde geçirmeleri gerektiğini belirterek, şu tavsiyelerde bulundu:

"Öğrencilerimiz okul varken vakit ayıramadıkları hobileri ve sosyal faaliyetlerle ilgilenerek tatilin keyfini çıkarmalı. Aileleri, akrabaları ve arkadaşlarıyla bol bol vakit geçirmeli, bulundukları illerdeki tarihi yerleri, müzeleri gezmeli. Çocuklarımızın başarıları asla karnelerindeki notlara göre değerlendirilmemeli çünkü karneler öğrencilerin başarısını değil, müfredatı ne ölçüde kağıda dökebildiklerini ortaya koyuyor. Çocuklarımızın karneleriyle övünmemeli ve onları birer yarış atına çevirmemeliyiz. Velilerimiz, yarı yıl tatilinde çocuklarıyla daha çok vakit geçirerek, daha sağlıklı iletişim kurmalı. Onlara inandığımızı ve güvendiğimizi, her ne olursa olsun daima arkalarında olacağımızı göstermeliyiz."

Kaynak: