TFF cephesinden VAR açıklaması

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt açıklamalarda bulundu.
TFF cephesinden VAR açıklaması

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda FIFA'da, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Mustafa Eröğüt, Trendyol Süper Lig'deki hakem performansının iyileştirilmesine ve yeni yöntemlere dair açıklamalarda bulundu.

"SÜPER LİG’e UEFA’nın EN İYİ GÖZLEMCİLERİ GELECEK"

"26. Haftadan itibaren uygulanması planlanan yeni gözlemci uygulaması 10 kişiden oluşan UEFA’nın üst düzey yabancı gözlemcileri hakem notuna etkileri % 50, statta maçta görevli gözlemci hakem puanına etkisi % 30, VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilecek not toplam nota etkisi % 20 olacak."

"VAR KONUŞMALARINI YAYINLAMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ"

"IFAB var konuşmalarının hakem VAR’a çağrıldığı an ile ilgili yayınına eğitim amaçlı izin veriyor. İspanya LaLiga’da VAR kayıtlarını hakemin çağırıldığı pozisyonları günün maçları bitikten sonra yayınlıyor. Türkiye’de de Süper Lig’de VAR konuşmalarının yayınlanması için testleri yapılıyor"


"ORGANİZASYONU KULÜPLERLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ"

"Hakem yönetim organizasyonunun kulüpler ile birlikte federasyonun birlikte yönetmesi için hazırlıklar ve çalışmalar yapılıyor. Almanya’da uygulanan model inceleniyor. 5 kişilik yönetim heyetinde 3’ü federasyonun atadığı, kulüpler de iki kişiyi atıyor planlanan hakem yönetimi sisteminde"

Kaynak:DHA