TFF yabancı sayısını artırdı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının ligin ikinci yarısında 14'ten 16'ya yükseltilmesine karar verdiklerini açıkladı.
TFF yabancı sayısını artırdı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Ligin ikinci yarısı için geçerli olmak üzere yabancı sayısını 16’ya çıkardık" dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir: "İkinci yarıda yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. Kararların hepsini sıkışık takvim ve pandemi sebebiyle aldık. Sahada oynayan oyuncularla kulübedeki yabancı oyuncuların sayısı 12'den 14'e çıkacak." dedi. 

Mehmet Sepil'in istifası sonrası boşalan Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı seçiminim 28 Ocak'ta yapılacağı  kaydedildi.

Mehmet Sepil konuşmasında şunları ifade etti: 

"Bazı yardımlar istedik"

"Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı 28 Ocak'ta belli olacak. Bugünkü görüşmelerin önemli bir bölümü futbol ekonomisiyle alakalıydı. Bundan dolayı bazı yardımlar istedik. Bununla ilgili detayları konuştuk. 

Futbol sektörü pandemi sebebiyle henüz yardım alamadı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, yardım alacağımızı söyledi. Yabancı sayısının 2 artırılması istedik ve toplantıda karar alındı. 16 yabancı ile oynanması yönünde karar alındı.

Kurun sabitlenmesi noktasında yazılı bir talebimiz vardı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir kararın, bu toplantıda alınamayacağını söyledi. Benim umudum, başkanımızın bu isteği yerine getireceği noktasında."