TİKA'dan Yemen'deki sağlık çalışanlarına Kovid-19 eğitimi

ADEN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için Yemen'in güneyindeki Aden kentinde...
TİKA'dan Yemen'deki sağlık çalışanlarına Kovid-19 eğitimi

ADEN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için Yemen'in güneyindeki Aden kentinde sağlık çalışanlarına eğitim vermeye başladı.

TİKA Yemen Ofisi Koordinatörü Abdullah Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ajansın ildeki 8 ilçenin sağlık sektörü temsilcilerinin katılımıyla Aden'e bağlı Hur Mekser kentinde 3 gün sürecek bir atölye çalışması başlattığını söyledi.

Sağlık alanında sunumların yapılacağı atölye çalışmasına 90 sağlık çalışanının katılacağını ve bu kişilere Kovid-19'la mücadele konusunda eğitim verileceğini belirten Sarı, Aden'deki sağlık çalışanlarının salgınla doğru bir şekilde mücadele etmesini hedeflediklerini kaydetti.

Halkın salgından korunmak için kişisel temizlik konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığını da dile getiren Sarı, TİKA'nın Yemen Sağlık Bakanlığı'yla işbirliği içinde Lahic, Ebyen ve Ed-Dali kentlerindeki sağlık çalışanlarına da benzer eğitimler vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: