Tirit Turizm'den Özgecan duyarlılığı

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

Tirit Turizm Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Arslan cinayetine duyarsız kalmadı. Tüm minibüslerinin önüne, 'Özgecan ve tüm yolcular namusumuzdur'  yazan şirket vatandaşlardan takdir topluyor.

Özgecan Arslan’ın vahşice katledilmesine yönelik tepkiler dinmiyor. Tirit Turizm’den örnek bir davranışta bulunarak minibüslerine Özgecan Arslan’ın fotoğrafının bulunduğu “Özgecan ve tüm yolcularımız namusumuzdur” yazılı pankartlar astı. Şirkete ait tüm minibüsler, seferlerine Özgecan Arslan pankartı ile katıldı. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Tirit Turizm sahibi Kenan Tirit amaçlarının tüm yolculara güvenli bir şekilde yolculuk yaptıklarını hissettirmek olduğunu söyledi.

“YOLCUNUN NAMUSU BİZİM NAMUSUMUZ”

Kenan Tirit “Özgecan Arslan’ın vahşice öldürülmesi, herkes gibi bizi de çok üzdü. Gerçek minibüsçüler, yolcusunun namusunu kendi namusu olarak gören, yolcusunun can güvenliğini kendi can güvenliğinden üstün tutan kişilerdir. Çünkü biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİNİBÜSÇÜLERE ÖN YARGI VAR”

“Özgecan kardeşimize bu vahşeti yapan insan olmayan şahsın minibüs şoförü olmasından dolayı insanlarda var olan ön yargı daha da fazlalaştı” diyen Kenan Tirit ”Bizler bu ön yargıdan dolayı mustarip durumdayız. Bu ön yargının kırılması bu olaydan sonra daha da zorlaştı. Bizler öğrenci taşıyoruz, insan taşıyoruz, servislerimizde bayan öğrenci, vatandaş da çok, bu olaydan dolayı bizlere güven kalmadı. Esnaf olarak bizi zor duruma düşürüyor. Bunun için böyle bir pankart hazırlayarak minibüsçülere olan güveni tekrar kazanmak güvenli bir şekilde taşındıklarını hissettirmek istedik. Bütün amacımız budur” diye konuştu.

BİZ BU KONULARDA DUYARLIYIZ

Minibüslerde yüz kızartıcı suç içlemiş alkolden dolayı ehliyetini kaybetmiş kişilerin zaten çalıştırılmadığını ifade eden Kenan Tirit,  “Biz bu konularda duyarlıyız. Vatandaşlardan da bizler hakkında daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Örneğin bir kaza olduğunda kazanın küçüklüğü büyüklüğü fark etmeden suç minibüste olmasa da tek suçlu olarak gösteriliyor. Bazen vakit yetişmediğinde sürücüler kuralları kendi koyarak hata yapıyorlar fakat diğer araç sürücüleri de bekledikleri saygıyı kendileri göstermiyor. Toplumda minibüs esnafına karşı oluşmuş bir ön yargı var. Bu ön yargıyı kırılmasını istiyoruz. Bizde insanız bizimde annemiz kız kardeşimiz çocuğumuz var. Bu ön yargıların kırılmasıyla minibüsçüler daha iyi hale gelecektir. Bu da vatandaşların bizimle bir şekilde diyaloğa geçmesiyle olur. Şikeyetini sorununu yetkili yerlere bildirildiğinde bizlerde ona göre kendimizi düzeltiriz. Bizde esnaf olduğumuz unutulmamalı” şeklinde konuştu.  

img-20150219-wa0017.jpgimg-20150219-wa0018.jpg

Bakmadan Geçme