TKDK'nin proje başvurularında süre uzatımı

Kurumun 7 sektörü kapsayan ve 87,2 milyon avro hibe vereceği projeler için online başvuru süresi 27 Mart'a, kabul işlemleri de 30 Mart'a uzatıldı
TKDK'nin proje başvurularında süre uzatımı

ANKARA (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 7 sektörü kapsayan ve 87,2 milyon avro hibe vereceği projeler için online başvuru süreleri 27 Mart'a, kabul işlemleri de 30 Mart'a uzatıldı.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı 3. başvuru çağrı ilanı kapsamındaki "bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ile paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi ile işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına" yönelik sunulacak projelere 87 milyon 239 bin avro tutarında hibe bütçesi ayrıldı.

Projeler için online başvuru süresi 12 Mart'tan 27 Mart'a, projelerin kabul işlemleri süresi de 15 Mart'tan 30 Mart'a uzatıldı.

İlave süre uzatımı yapılmayacağı için proje başvuru sahiplerinin söz konusu tarihlere ve saatlere kadar işlemlerini tamamlamaları gerekecek.

- Hibe kapsamındaki iller

Projelere yönelik hibe kapsamında bulunan 42 il şöyle:

"Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat"

Başvurular hakkında detaylı bilgiye TKDK'nın internet sitesindeki "Başvuru Çağrı Rehberi"nden ulaşılabilecek.

Kaynak: