TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1)- "Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz"- "Onlar bizi küçük dalgalarda boğmaya çalıştı, biz hep birli
TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesi altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz." dedi.

Erdoğan, TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde konuştu.

Sözlerine, "Bugün burada girişimcilik ruhumuzun, kültürümüzün özellikle de 21. yüzyılın ahileri olan oda, borsa camiamızla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum". diyerek başlayan Erdoğan, TOBB'un 14-15 Mayıs'ta yapılacak 74'üncü Genel Kurulunun hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, TOBB'da 10'uncu, 20'inci ve 30'uncu yılları dolayısıyla hizmet şeref belgesi takdim edilecek birlik üyelerini tebrik ederek, "Bu toplantı vesilesiyle iş dünyamızın vereceği güçlü mesajların, ekonomimizle ilgili olumsuz algılar oluşturmaya çalışanlara en güzel cevabı oluşturacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

İş dünyasının kalbinin attığı bu platformdan çıkan mesajların da bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Ben sandığa, seçime, temsile inanan birisiyim. Üyelerinizin oylarıyla sandıktan çıkan sizlerin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizim gözümüzde ülkemizin reel ekonomisini, üretimini, yatırımını istihdamını, 81 ilimizin oda, borsa yönetim kurulu ve meclis başkanlarıyla genel sekreterlerinden oluşan işte bu hazırun temsil ediyor." diye konuştu.

Erdoğan, "Bunun için bizi ne kur spekülatörleri ne faiz lobisi ne de derecelendirme kuruluşu maskesinin altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur, beklentisidir." dedi.

- "Hiç beklemediğimiz yerlerden darbeler yedik"

"Bu yıla kadar ekonomide her adımı sizlerle istişare ederek attık, onun için de bütün toplantılarınızda sizlerle birlikte olmaya gayret ettim." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her platformda sizlerin görüşlerini, taleplerini dinledik, ortak aklın gereği neyse onu yapmaya gayret ettik. Reformlarımızın çoğunun altında ortak imzamız var. Ülkemize karşı son yıllarda giderek artan tüm saldırıları da yine sizlerle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü bugüne kadar hep birlikte kestik. Onlar bizi küçültmeye çalıştı, biz hep birlikte Türkiye'yi büyüttük. Ve tutmadı, ne yaptılarsa tutmadı.

Onlar bizi küçük dalgalarda boğmaya çalıştı, biz hep birlikte ülkemizi güvenli limanlara taşıdık. Onlar bizi üretimimizle, ihracatımızla, istihdamımızla sıkıştırmaya çalıştı, biz hep birlikte yeni yollar, yeni yöntemler geliştirerek çıkış yolları bulduk. Yeri geldi kefen paramızı dahi sermayemize eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik. Yeri geldi 'kan kustuk ama kızılcık şerbeti içtik' deyip yolumuza devam ettik. Yeri geldi hiç beklemediğimiz yerlerden hiç beklemediğimiz darbeler yedik ama asla yılmadık, yıkılmadık, umutsuzluğa kapılmadık. Hep birlikte sağlam durdukça, samimiyetle çalışmaya devam ettikçe, dirayetle hareket ettikçe Rabbim önümüze sürekli yeni kapılar açtı."

Erdoğan, bundan sonra da kol kola, omuz omuza büyük ve güçlü Türkiye hedefine doğru yürümeyi sürdüreceklerini bildirdi.

- "Kendi çatım, kuruluşum, evim olarak görüyorum"

Geçmişten bu yana TOBB'un genel kurullarına ve önemli toplantılarına hep iştirak etmeye gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Burada soluduğum havaya, sizlerden gelen mesajlara, bizim sizlerle paylaştığımız hususlara aslında çok önem veriyorum. Geçmişte ticaret yapmış, işletme kurmuş, almış-satmış, kazanmış-kaybetmiş birisi, yani sizlerden birisi olarak buradaki hissiyatı en iyi anlayabilecek kişilerden biri olduğumu düşünüyorum.

Dolayısıyla burayı aynı zamanda kendi çatım, kendi kuruluşum, kendi evim olarak görüyorum. Buradaki farklı fikirlerden, meşreplerden, kökenlerden, inançlardan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Bu farklılıklar bizim zaafımız değil gücümüzdür. Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse sizlerin her birini de kardeşim olarak kabul ediyorum. Kardeşin kardeşe bakışı neyse bizim sizlere bakışımız da aynıdır. Sizlerin sevinci bizim sevincimiz, sizlerin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Sevinçlerimizi birlikte paylaşacak, sıkıntılarımızı birlikte çözeceğiz."

- "Son günlerde hoyratlıkla karşı karşıyayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin nazik bir alan olduğunu ifade ederek, "Biz söylentilere, dedikodulara, yalanlara, çarpıtmalara, çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde bunun üzerine çullanıyor. Son günlerde yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması olan gelişmeleri sanki "felaket habercisi" gibi takdim eden bazı çevrelerin milleti huzursuz etmek için var güçleriyle çalıştığına dikkati çeken Erdoğan, şunlar kaydetti:

"Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Geçen yılın ortalaması 7,4 büyüme. Dünyada bir defa biz bir numarayız. OECD ülkeleri arasında iki numarayız. Bu derece büyümeyi yakalamış olan bir ülkeye kredi derecelendirme kuruluşu şunu söylemiş. Ya bunları bırakın, bunlar cambaz. Bunlar affedersiniz batmış, bitmiş olan komşuyu 4 derece yükseltti. Ya bunlar borç para alıyor, onunla yaşıyorlar. Memurunun maaşını ödeyemiyor, onu 4 derece birden yükseltiyor. Nasıl oluyor bu iş? Yunanistan'ı söylüyorum.

Öbür tarafta bizi 'yok durağanmış, yok buymuş, şuymuş'. Biz zaten çekildik oradan. O kredi derecelendirme kuruluşunun da şu anda mensubu değiliz. Dolayısıyla bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok, sen hangi öğrencilerin hocasıysan onların notunu ver, bize veremezsin. Ve inşallah bu sene de ilk çeyrekte gelecek olan, şu anda görülen o, bu geçen yılın ortalamasına yakın bir şey bizim tahminimiz, onu bekliyoruz. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye artık kabına inşallah sığmayacak. Seçime gidiyoruz, seçime gittiğimiz halde inşallah kabına sığmayacak."

(Sürecek)


Kaynak: