TOGG Nerede Üretildi?

TOGG Nerede Üretildi?
TOGG Nerede Üretildi?

TOGG Fabrikasının kurulacağı yer 27 Aralık 2019 yılında açıklanan Cumhurbaşkanı kararı ile yayınlanmıştı. Türkiye’nin seri üretiminin yapılacağı ilk yerli ve milli otomobili fabrikası Bursa şehrinin Gemlik ilçesidir. Üretim tesislerinin yanı sıra, test pistinin de var olduğu TOGG’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’nde yerli otomobillerin üretiminde 250 adet robot görev alacaktır. Gemlik fabrikasının inşaat çalışmasında ise yaklaşık 2 bin kişilik bir ekip emek verdi. Gemlik fabrikasında üretim kapasitesi 5 yıl içinde yıllık 100 bin adet, ilerleyen yıllarda ise 175 bin adede yükselecektir.

TOGG Renk Seçenekleri

Togg Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakaş, global bir marka oluştururken doğduğu yerin Türkiye olduğu bilinciyle yola çıktıklarını söyleyerek, şunları da dile getirdi: "Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla çıkılan bu yolda, Türkiye’mizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden esinleniyoruz.” Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti. “Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi 'duygusal' Doğu kültürü ve 'rasyonel' Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız, ilk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de ülkemizden ilham aldık. 'Anadolu', 'Gemlik', 'Oltu', 'Kula', 'Kapadokya' ve 'Pamukkale' adlı renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz ve eşsiz güzelliklerini Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz." Diyerek ilham kaynaklarını dile getirmişti.

Anadolu-Kırmızı

Anadolu - Kırmızı"Anadolu" şeklinde isim verilen rengin açıklaması Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıdan ilham alındığı şeklinde açıklandı.

PAMUKKALE-BEYAZ

“Pamukkale” diye isimlendirilen beyaz rengin, Pamukkale travertenlerinin hayran bırakan beyazlığından yola çıkıldığı belirtildi.

GEMLİK-MAVİ

Gemlik mavisi olarak adlandırılan rengin, zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan esinlenildiği dile getirildi.

KAPADOKYA-BEJ

"Kapadokya" diye isim verilen rengin ise Kapadokya’nın hayran bırakan güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejinden ilham alındığı ifade edildi.

OLTU-SİYAH

“Oltu” olarak adlandırılan siyah rengin Oltu taşının göz alıcı ve hayran bırakan siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını temsil ettiği söylendi.

GRİ-KULA

"Kula" diye isim verilen renk seçeneğinin ise Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin asırlık geçmişini bugüne taşıyan gri ihtişamını yansıttığı dile getirildi.

TOGG Şarj İstasyonları

Trugo şarj istasyonlarına ait detaylar herkes tarafından merak konusu haline geldi. TOGG yerli otomobil artık seri üretime başlıyor. Satın almak için harekete geçen sürücüler ise elektrikli yerli otomobilin şarj istasyonlarına ilişkin detaylı bir araştırma içerisine girdi. TOGG ve Trugo arasında yapılan anlaşmaya göre 81 ilde 1000 adet yüksek performanslı şarj istasyonu kurma hedefi amaçlanmaktadır. Trafik yoğunluğunun artış gösterdiği güzergahlara daha fazla istasyon kurulacağı bilgisi de paylaşıldı.

Yerli otomobil TOGG’un şarj edilmesi için trafik yoğunluğunun fazla olduğu güzergahlarda 25, bu güzergahlardan daha az bölgelerde ise 50 kilometrede bir Trugo şarj istasyonları kurulacak. 2023 yılına kadar 81 ilde 600 şarj istasyonunun kurulması hedeflenmektedir. TOGG’un yanı sıra Trugo şarj istasyonlarında diğer elektrikli otomobilleri de şarj edebilme imkanı bulunmaktadır.

Türkiye'deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olacak Trugo şarj istasyonlarında maksimum bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80’e kadar çıkabilecektir. Yüksek performanslı şarj ağı sayesinde sürücülerin menzil endişesi ortadan kalkmış olacaktır.

2023 yılının ortasına kadar Trugo şarj istasyonlarının 81 ilde, 600 üzerinde noktada, toplamda 2000 soketle hizmet vermesi düşünülüyor ve amaçlanıyor. Trafik yoğunluğu yüksek yollarda 25, diğer bölgelerde 50 kilometrede bir Trugo şarj istasyonları bulunacak. 2023 yılında 1000 adet Trugo şarj istasyonu kurulması amaçlanmaktadır.