TOKİ 250 bin konut kura çekimi için tarih belli oldu

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ projelerinde başvurular devam ediyor. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar ise kura çekiliş tarihlerine ilişkin bilgileri araştırıyor. 2022 TOKİ kura çekiliş tarihi arama motorlarında sorgulanıyor. İl il kura çekilişiyle 250 bin konut hak sahibini bulacak.
TOKİ 250 bin konut kura çekimi için tarih belli oldu

TOKİ kura 2022 için geri sayım! TOKİ 250 bin konut kura çekimi için geri sayım sürüyor. TOKİ kura çekimi ne zaman sorusunun cevabı araştırılıyor. Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesinde kura çekilişi için geri sayım sürüyor. E-Devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden devam eden başvurular sonucunda 2+1 ve 3+1 ev sahipleri belli olacak.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN?

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ projesinde ilk tarih bilgisi geldi. Bakan Kurum; etap etap başlayacak kura çekiminin 2022 Kasım ayında başlayacağını duyurdu. Çekilişler 2023 Mart ayında sona erecek.

TOKİ ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Konutlar %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa edilecek 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar ise 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile alınabilecek.

TOKİ PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

• Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

• Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.