TOKİ başvurularında son güne yaklaşıldı! TOKİ başvuruları ne zaman sona eriyor?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başvuru sürecinde sona yaklaşıldı. Türkiye’nin çok sayıda bölgesini kapsayan kampanyaya rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan projede 2+1 ve 3+1 evler kura yöntemi ile hak sahiplerine verilecek. Henüz başvuru yapmamış olanlar ise “TOKİ başvuruları son gün ne zaman?” sorunun yanıtı merak ediyor.
TOKİ başvurularında son güne yaklaşıldı! TOKİ başvuruları ne zaman sona eriyor?

Türkiye’nin çok sayıda bölgesini kapsayan ve milyonlarca insanın başvuru yaptığı TOKİ sosyal konut projelerine başvuruda son viraja gelindi. Ülke tarihinin en kapsamlı konut projesinde başvuruların ne zaman sona ereceği başvuru yapmamış olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

TOKİ BAŞVURULARI SON GÜN NE ZAMAN?

14 Eylül tarihinde başlayan başvurular 31 Ekim Pazartesi 2022 tarihi itibari ile son bulacak. Online E-Devlet üzerinden yapılan başvurular ise 28 Ekim Cuma 2022 tarihinde bitiyor.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ başvurularının bitmesinin ardından gözler kura çekimlerine çevrilecek. Başvurularını tamamlayanlar kuraların ne zaman yapılacağını araştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek” sözlerini kullandı. Bakan Kurum yaptığı açıklamalarında kura çekimlerinin 2023 mart ayında tamamlanacağı bilgisini verdi.

Etiketler :