Trabzon'da "Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları" başladı

İki gün sürecek olimpiyatlar, 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor
Trabzon'da "Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları" başladı

TRABZON (AA) - Trabzon'da 400 öğrencinin katılımıyla düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları" başladı.

Ortahisar Kaymakamlığı, Ortahisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bir otelde düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları"nın açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Genç, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar eğitim faaliyetlerine destek olduklarını ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları'na destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Genç, "Şehrimiz, milletimiz, hatta insanlık adına çok çok önemli bir çalışmayı hep birlikte icra ediyoruz. Yarınımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı henüz bu yaşlarında analitik düşünmeye yöneltecek böylesi bir çalışmayı icra etmekten büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Genç, Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları'nın Trabzon'da ilk kez organize edildiğine dikkati çekerek projeyi ulusal boyuta taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamanın, onların iyi donanımlı Türk gençleri olarak yetişmelerinin yöneticilerin temel vazifelerinden olduğunu vurgulayan Genç, "Bu nedenle eğitime dönük icra edilen faaliyetler ile ayrıca eğitim yuvalarının fiziksel gelişimine yönelik yapılan bütün çalışmalara belediye olarak destek veriyoruz. İyi ki destek veriyoruz ve inşallah devam da edeceğiz." diye konuştu.

İki gün sürecek olimpiyatlara 400 öğrenci katılıyor.

Kaynak: