'Trabzonspor üzerinde karanlık güçlerin oynadığı bir oyun var'
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 'karanlık güçlerin, takım ve kendilerinin üzerine oyun oynadığını ancak şehrin buna müsaade etmeyeceğini' ifade etti.
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "karanlık güçlerin, takım ve kendilerinin üzerine oyun oynadığını ancak şehrin buna müsaade etmeyeceğini" ifade etti.
Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'la 2-2 berabere kalınan maçın hakemine tepkilerin olduğu bordo-mavili kulüpte, başkan Hacıosmanoğlu özel uçakla sabaha karşı İstanbul'dan Trabzon'a geldi.
Trabzon Havalimanı'nda bazı yöneticiler ve "Büyük başkan" tezahüratı yapan bir grup taraftarın karşıladığı Hacıosmanoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
İyi bir kadro kurduklarını belirten, ligin 3. haftasında Akhisar Belediyespor maçındaki hakem talihsizliğine karşın herkesin Trabzonspor'u konuştuğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Daha sonra Trabzonspor'un üzerine ve bizim üzerimize karanlık güçlerin oynadığı bir oyun var. Bu benim şahsımla değil, bu şehirle Trabzonspor'la alakalı ama bu şehir öyle bir şehir ki bu şehrin üzerine oyun oynamak kimsenin haddi değil. Bu şehir zaten ona müsaade etmez" dedi.
"Trabzon'un medeniyetlerin battığı, dünyayı 600 sene yöneten Osmanlı'nın önemli padişahlarının gelip geçtiği" bir şehir olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:
"İnsanlar herhalde nüfusu 1 milyona yakın diye küçük görmeye çalışıyor ama onun kat kat daha gücü bu şehrin dışında yaşıyor. Benim anlamadığım konu bu insanlar cesaretleri nereden alıyorlar ve 3 hafta üst üste Trabzon'a gelip Trabzonspor'u katletme cesaretini nerede buluyorlar? Ben bugün ağır hasta eşimi bırakıp Trabzon'a geldim. Bu şehirde insanların bir şeyi öğrenmesi lazım. Bu şehri katletmeye gelenlerin, Trabzonspor'a oyun oynayarak onun yolunu kesmeye kalkanların, bu şehirden rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim. Evet, belki Türkiye'ye, dünyaya rezil olacağız ama Türk futbolunda bir milat olmasını istedim. Trabzon'a gelip de bu şehirde Trabzonspor'u katledenlerin, buradan gülerek tarifeli uçaklara binip de gidecekleri yere gidemeyeceklerini insanların bilmelerini istiyorum."
"Saygı duyduğum, değerli insan beni aradıktan sonra..."
Maçın ardından kulüp yönetim kurulu üyelerine talimat vererek, hakemin statta tutulmasını istediğini belirten Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:
"Onlara 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini, yemeğini ısmarlayın sabaha kadar. Ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak' dedim ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söylediğim o değerli insan beni aradıktan sonra, 'hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözünün üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların Trabzonluya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettik."
Bakmadan Geçme