Trafiğe çıkmak için son çağrı! 9 Aralıkta fiyatlar katlanacak

Sürücü kurslarında yeni yıl öncesi yoğunluk devam ediyor. Ehliyet kurs fiyatlarında ve sınav harç ücretlerinde zam uygulanacağını söyleyen Direksiyon Eğitmeni Fatmanur Öz, son günün 9 Aralık olduğunu vurguladı.
Trafiğe çıkmak için son çağrı! 9 Aralıkta fiyatlar katlanacak

2024 yılında ehliyet alma maliyeti artıyor. Yeni fiyatlardan etkilenmek istemeyen vatandaşlar ise sürücü kurslarına başvuruyor. Aralık ayı kayıtları için son günün 9 Aralık olduğunu belirten Özel Etap Sürücü Kursu Trafik ve Çevre Bilgisi, Motor ve Araç Tekniği, İlk Yardım ve Direksiyon Eğitmeni Fatmanur Öz, konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

ehliyet-1.jpeg

‘TÜM DETAYLARIYLA ÖĞRETİYORUZ’

Tüm detaylarıyla araç sürüşünü ve detaylarını öğrettiklerini ifade eden Öz, “Eğitimde öncü kuruluş sloganımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teorik derslerimizde ilk yardım, motor, trafik eğitimi, trafik adabı eğitimleri veriliyor. Öğrencimiz daha sonra teorik sınava giriyor ve başarılı bir şekilde geçtikten sonra direksiyon eğitimi başlıyor. Direksiyon eğitimi 14-16 ders arasında değişiklik gösteriyor. Önce parkuru tanıtır, tüm detayları öğretir daha sonra ise sınav turlarını yaparız.” ifadelerine yer verdi.

ehliyet-1.jpg

‘6 BİN 500’DEN 11 BİNE ÇIKACAK’

Güncel ve olabilecek ehliyet maliyetlerini aktaran Öz, “Güncel kurs fiyatı 6 bin 500 TL, güncel harç fiyatı 3 bin 258,9 TL, güncel teorik sınav fiyatı 400 TL, güncel direksiyon sınav fiyatı 400 TL olarak uygulanıyor. Olabilecek kurs fiyatı 11 bin TL, olabilecek harç fiyatı 5 bin 500 TL, olabilecek teorik sınav fiyatı 500 TL, olabilecek direksiyon sınav fiyatı ise 500 TL olarak uygulanması tahmin ediliyor.” şeklinde konuştu.

ehliyet-2.jpg

‘9 ARALIK SON GÜN’

Yeni kurs fiyatından etkilenmemek için son günün 9 Aralık olduğunu dile getiren Öz, “Fiyat artışlarının birçok sebebi var. Enflasyon ve giderler yükseliyor. Araç bakımı, öğretici ücreti, yakıt fiyatı artıyor. Bu da fiyatlara yansıtılıyor. Biz her ayın 10’unda grubu kapatıyoruz. Şu anda ehliyet almak isteyen öğrencilerimiz yeni fiyattan etkilenmemek istiyorsa aralık ayının 9’una kadar kayıt yaptırması gerekiyor. 10 Aralık sonrası kayıt yaptıranlar ocak grubuna alınıyor. Yani güncel fiyattan kayıtlarını yaptırıyorlar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :