Trafik kurallarına skeçle dikkati çektiler

Kars'ta "Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri, trafik kurallarına dikkati çekmek için kısa oyun oynadı- Vali Türker Öksüz:- "Trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesinde yaya veya sürücü tüm vatandaş
Trafik kurallarına skeçle dikkati çektiler

KARS (AA) - Kars'ta "Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri, trafik kurallarına oynadıkları skeçle dikkati çekti.

Halk Eğitim Merkezindeki etkinlikte, Mihralibey Ortaokulu öğrencileri, trafik polislerini anlatan kısa oyun oynadı. Skeçte trafik kurallarına dikkati çeken öğrenciler, vatandaşlara bunlara uymaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Vali Türker Öksüz, yaptığı konuşmada, trafik birimlerinin, gece gündüz demeden kazaları önleyici kontrol ve denetim hizmetleri yürüttüğünü söyledi.

Herkesin, kendi güvenliği için trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanması gerektiğini ifade eden Öksüz, "Ülkemizde 2018'de 186 bin 422 ölümlü ve yaralamalı, 241 bin 652 maddi hasarlı kaza meydana gelmiş, kazalarda 3 bin 373 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 310 bin 109 vatandaşımız da yaralanmıştır." dedi.

Ülkenin hemen her bölgesinde trafik kazalarının yürek yaktığını belirten Öksüz, "Yaşanan bu tür üzücü durumların bir gün bizlerin de başına gelebileceğini unutmamamız gerekiyor. Trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesinde yaya veya sürücü tüm vatandaşlarımıza önemli sorumluluklar düşüyor." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığınca 2019'un "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Öksüz, herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra, İl Emniyet Müdürlüğünce "Yılın Trafikçisi" seçilen Burak Yıldız ile İl Jandarma Komutanlığınca "Yılın Trafikçisi" seçilen Okan Odabaşı'na ödülleri takdim edildi.

Vali Öksüz ve beraberindekiler, daha sonra Faikbey Caddesi'ndeki uygulamada sürücülere broşür dağıtarak, trafik kuralları konusunda uyarılarda bulundu.

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, polis ve jandarma ekipleri ile öğrenciler katıldı.


Kaynak: