'Transferde fırsat çıkarsa değerlendiririz'

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, transferde işlerine yarayacak bir oyuncu çıkarsa fırsatları değerlendireceklerini söyledi.
'Transferde fırsat çıkarsa değerlendiririz'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerinktransferde işlerine yarayacak bir oyuncu çıkarsa fırsatları değerlendireceklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yönetimle yaptığı toplantının özel bir görüşme olmadığını belirterek, transfer konusunda şu ifadeleri kullandı:

"Yönetim ve teknik heyet olarak takımı daha güçlü hale getirmek için iş birliği içinde çalışıyoruz. Halen ön libero arayışımız var. Kulübün finansal durumunu unutmamak lazım. Bir teknik direktör olarak oyuncu istemek çok kolay. Önemli olan kulübün mali durumu ve çıkarları. Mali durumu sarsmaması lazım. Forvette Podolski, Eren ve Berk var. Transferin son günlerindeyiz, işimize yarayacak oyuncu çıkarsa fırsatları değerlendiririz."

Kardemir Karabükspor karşısında elde ettikleri galibiyete değinen Riekerink, "Hem ben hem de oyuncular iyi oynamadığımızın farkındayız. Ne yapmamız gerektiğini araştırıp bir sonraki maç daha iyi olmamız gerekiyor. Hazırlık kampından bu yana ilk kez böyle negatif bir performans gösterdik." diye konuştu.

"Linnes'i günah keçisi yapmadık"

Kardemir Karabükspor maçında Martin Linnes ile yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine Riekerink, şöyle konuştu:

"Linnes'in performansından memnunum. İyi bir takım oyuncusu. Ne zaman görev verilirse en iyisini yapmaya çalışıyor. Son maçta oyuna kötü başladı. Herkesin başına gelebilir. Kendisini günah keçisi yapmadık. Onunla yaşadıklarım 'suçlusun, kötüsün' anlamına gelmiyor. Bazı oyuncuları uyandırmak gerekiyor. Su molasında yaptığım hareket onu uyandırmak içindi. Belki yanlış anlaşıldı. O da iyi oynamadığının farkındaydı."

Akhisar maçında rotasyon sinyali

Hollandalı teknik adam, Akhisar Belediyespor maçında kadroda değişiklik yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soruya, değişikliğe gidebileceğini ve bunun için alternatiflerinin olduğunu söyleyerek cevap verdi. Riekerink, tecrübeli futbolcu Selçuk Şahin'in de bu rotasyona dahil olup olmayacağı şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir. Her oyuncu değiştirilebilir. Selçuk bizim için önemli bir oyuncu. Bireysel yeteneği yüksek bir oyuncu. Aynı zamanda kaptanımız. Bazı futbolcular saha dışında size yardım eden, önemli rol üstlenen oyunculardır. Selçuk da bunlardan biri. Karakteri, kişiliği, iyi kalbiyle saha içinde ve dışında bana çok yardımcı oluyor ama dediğim gibi herkesin yeri değişebilir." 

Fenerbahçe maçlarının Galatasaray adına önemini bildiğini dile getiren sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, asıl hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurguladı.