Transferler çıkmazda

Transferler çıkmazda

Yeni sezon planlamasını yapan ve kadrosuna şu ana kadar Milosevic, Can Demir ve Abdülaziz ile takviye yapan Atiker Konyaspor’da transferler çıkmaza girdi. Traore transferi menajere takılırken ismi sır gibi saklanan Alman orta saha oyuncusu ile de anlaşma sağlanamadı

Önümüzdeki sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan ve alternatifi bol bir kadro kurmanın hesaplarını yapan Atiker Konyaspor’da transfer konusu belirsizliğini koruyor. Konya ekibi ile yeniden anlaşmasına kesin gözüyle bakılan Samuel Holmen’in Medipol Başakşehir ile sözleşme imzalaması taraftarda şok etkisi yaratmıştı. Suudi Arabistan’ın Al Nassr takımına transfer olduktan sonra Arabistan ekibinin yeni yönetiminin kadroda istemediği ve Atiker Konyaspor’a yeniden dönmesi beklenen Alban Meha konusunda da henüz somut bir adım atılmazken, yeşil-beyazlılara son darbe de Abdou Razack Traore’den geldi. Geçtiğimiz sezon Karabükspor’dan kiralanan ve takımın en golcü oyuncusu olan Traore’nin bu yıl da bonservisi alınmak üzere Karabükspor’un kapısı çalınmıştı. Karadeniz temsilcisi ile her konuda anlaşan yeşil beyazlı yöneticiler artık Traore için gün saymaya başlamışken transfere menajer engeli takıldı. Traore’nin sözleşmesinde bulunan bir maddeye göre, yetenekli oyuncunun satılması halinde menajere yüzde 40 komisyon ödeneceği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından yüzde 40’ı çok fazla bulan Karabükspor yönetiminin bu rakamı düşürmeye çalışacağı ve Konyaspor’dan bir süre izin istediği öğrenildi.

ALMAN ORTA SAHA İLE ANLAŞILAMADI

Diğer yandan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın “Almanya’da oynayan bir orta saha ile anlaştık” söylemi üzerine gözler Alman oyuncunun transferine çevrilmişti. Ancak yeşil-beyazlılar bu oyuncu ile anlaşamadı. Oyuncunun Almanya dışında başka bir ülkede top koşturmak istemediği öğrenilirken Atiker Konyaspor’da rotayı Almanya’nın komşularına çevirdi. Konya ekibinin Polonya’da futbol oynayan bir orta sahayı gündemine aldığı öğrenilirken  en geç Temmuz ayına kadar bu transferi de bitirmesi bekleniyor. 

MÜCAHİT YAPRAKCI

Kaynak:YENİ HABER