Travma Rallisi’nde NEÜ’den büyük başarı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Gazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen X. TRALLİ Travma Rallisi’nde üniversitelerini başarıyla temsil ederek; bir etapta birincilik madalyası, iki etapta ikincilik madalyası ve genel klasman ikinciliği kupasını kazandı.

Travma Rallisi’nde NEÜ’den büyük başarı

Türkiye genelinden 32 takım ve 128 ilk ve acil yardım programı öğrencisinin katıldığı organizasyonda, NEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan iki takım yer aldı.

necmet1.jpg

Araç İçi Trafik Kazası (AİTK), Dar Alan, Çevresel Aciller, Triyaj, Taktik Tıp, İleri Yaşam Desteği, Travma Bilgisi, Tanı Koyma, Resüsitasyon Bilgisi ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Bilgi etaplarında üstün performans sergileyerek büyük takdir toplayan NEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri; Çevresel Aciller etabında birincilik madalyası, İleri Yaşam Desteği etabında ikincilik madalyası, Resüsitasyon Bilgi etabında ikincilik madalyası ve tüm etapların genel değerlendirmesi sonucunda genel klasman ikinciliği kupasını almayı başardı.

necmet3.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ