Trendyol’dan İsrail desteği! Tepki yağıyor

Türkiye’de her gün milyonlarca insanın alışveriş yaptığı platform Trendyol, skandal bir karara imza atarak sitesindeki Filistin temalı ürünleri satıştan kaldırdı. Ürünlerinin satıştan kaldırılması üzerine platformda satış yapan firmalar konuyu sosyal medyaya taşıdı. Sosyal medya kullanıcıları Trendyol’u boykot etmeye başladı.
Trendyol’dan İsrail desteği! Tepki yağıyor

Kıyafet ve ev eşyaları başta olmak üzere Türkiye’de de her gün milyonlarca insanın alışveriş yaptığı Trendyol, Filistin temalı tüm ürünleri tarafsızlık iddiasıyla kaldırdı. Trendyol’un Filistin temalı stickerları neden sitesinden kaldırttığı sosyal medya gündeminde yer buldu. Haber tepki çekerken çok sayıda kullanıcı üyelik hesaplarını silmeye başladı. Duruma kayıtsız kalmayanlar sosyal medyadan da tepki gösterdi.

trendyoldan-israil-destegi-tepki-yagiyor.jpg

TARAFSIZ KALACAKLARMIŞ!

Trendyol alışveriş platformu üzerinden satış yapan satıcılar dün akşam bir uyarı ile karşılaştı. Karşılaştıkları uyarıda “Ürün içeriğiniz internette satış kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.” ifadeleri yer aldı. Trendyol’a itiraz etmelerine rağmen geri adım atılmadı. Bunun üzerine yaşananlar sosyal medyaya taşındı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ

Trendyol’da Filistin temalı ürün satan ve durumdan mağdur olan Hüseyin Kılıç ‘‘4 yıldır e-ticaret ile satış yapıyorum. 10 farklı Filistin temalı ürünümün satışı yasaklandı’’ dedi. Ürünlerinin siteden kaldırılması üzerine yetkili numarayı arayan H.K, ‘‘Durumun hassasiyeti nedeniyle, kullanıcıların ürün altına yapabilecekleri olası yorumların engellenmesi amacıyla ürününüz geçici olarak satışa kapatılmıştır’ şeklinde bir yanıt aldı. Mesajla yetinmeyip yetkili numarayı arayan Hüseyin Kılıç verilen yanıt karşısında şok oldu. Trendyol yetkilileri kendilerine yöneltilen ürünlerin kaldırılması sorusuna cevap olarak, ‘‘Hassas bir konu ve biz tarafsızız’’ şeklinde cevap verdi. Cevap karşısında bir kez daha şaşıran H.K konuyu sosyal medyanın gündemine taşıdı. Olayla ilgili sosyal medya kullanıcıları da tepkilerini gösterdi.

trendyoldan-israil-destegi-tepki-yagiyor-001.jpg

TRENDYOL UYGULAMASINI SİLDİLER

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Trendyol’un bu tavrı üzerine telefonlarından ekran görüntüsü paylaşarak Trendyol uygulamasını silmeye başladılar. Tepkilar devam ederken Trendyol henüz geri adım atmadı.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :