Trump zahvalio Turskoj na naporima za sprečavanje humanitarne katastrofe u Idlibu

Predsjednik SAD-a Donald Trump u telefonskom razgovoru s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom izrazio je zabrinutost zbog nasilja u Idlibu
Trump zahvalio Turskoj na naporima za sprečavanje humanitarne katastrofe u Idlibu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donlad Trump predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu zahvalio je na naporima Turske za sprečavanje humanitarne katastrofe u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije, saopćila je Bijela kuća u nedjelju, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Judd Deere uputio je saopćenje o telefonskom razgovoru kojeg su Erdogan i Trump obavili tokom vikenda.

“Predsjednik Trump je izrazio zabrinutost zbog nasilja u provinciji Idlib u Siriji i Erdoganu zahvalio na naporima koje Turska ulaže u sprečavanju humanitarne katastrofe“, navodi se u saopćenju.

Rečeno je i kako je Trump izrazio želju da Rusija okonča pružanje podrške režimu sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada te da bude postignuto političko rješenje sirijske krize.

”Trump je ponovio i kako će kontinuirano miješanje stranih sila u Libiji samo pogoršati situaciju“, navodi se u saopćenju.