Trump'ı turp yiyerek protesto ettiler

Antalya'nın Kumluca ilçesinde "Kumluca Muhtarlar Derneği" üyesi bir grup muhtar, Kudüs kararı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ı turp yiyerek protesto etti
Trump'ı turp yiyerek protesto ettiler

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde bir grup muhtar, ABD'nin Kudüs'ü, "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a, üzerinde ismi yazılı olan turpları yiyerek tepki gösterdi.

Kumluca Muhtarlar Derneği binası önünde toplanan muhtarlar adına dernek başkanı ve Sarıcasu Mahallesi Muhtarı Mustafa Tüfekçi, basın açıklamasını okudu.

ABD'nin aldığı kararı kınadıklarını ifade eden Tüfekçi, Kudüs'ün İslam alemi için Mekke ve Medine'nin ardından en mukaddes şehir olduğunu vurguladı. Tüfekçi, "Kudüs sadece Filistin halkının değil, bütün Müslümanların onuru ve namusudur. Hz. Ömer döneminde savaşsız İslam topraklarına katılan Kudüs, pek çok peygambere ev sahipliği yaptığı gibi, Müslümanların ilk kıblesi olması ve peygamberimizin bu şehirde miraca çıkmış olması hasebiyle İslam aleminin onuru ve namusudur." dedi.

Kudüs'ün Osmanlı egemenliğinde tarihinin en mutlu ve huzurlu dönemini yaşadığını kaydeden Tüfekçi, 1917 yılında işgal edilen Kudüs'ün 100 yıldır huzura ve barışa muhtaç olduğunu belirtti. Tüfekçi, "Kumluca'dan tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Aramızdaki ihtilafları anlaşmazlıkları ve kavgaları bir tarafa bırakıp işgalcilerin karşısına yekvücut olmuş bir şekilde durmamızın zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Bizim aramızdaki kavgalardan cesaret alarak böyle menfur işgale kalkışan Batı'ya ve siyonizme verecek cevabımız birlik ve beraberliğimizdir." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bazı muhtarlar, yanlarında getirdikleri ve üzerinde "Trump" yazan turpları yiyerek tepkilerini gösterdiler.


Kaynak: