TÜBİTAK'ın gökyüzü etkinliklerine Konya’dan yoğun katılım

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu "Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri"nin finali, Türkiye'nin aktif haldeki en büyük gözlem evi olan ve en donanımlı teleskoplarının bulunduğu Antalya Saklıkent'te başladı. Konya yoğun katılan şehirler arasında yer aldı.
TÜBİTAK'ın gökyüzü etkinliklerine Konya’dan yoğun katılım

Astronomi meraklıları, 2 bin 500 metre yükseklikte bulunan Saklıkent'teki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde Türkiye'nin gözle inceleme yapılabilen en büyük teleskobuyla uzmanlar eşliğinde gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak.

KONYA’DAN YOĞUN KATILIM

Milli Uzay Programı vizyonuyla gençlerin uzaya ilgisinin artırılmasının amaçlandığı Antalya Gözlem Etkinliği'ne astronomi meraklıları büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe Türkiye'nin dört bir yanından başvuran 3 bin 500 kişi arasından 750 kişi kurayla belirlendi. Başvuranların çoğunluğunun 20-40 yaşında olması dikkati çekerken aileler ve kadınların gökyüzü gözlem etkinliklerine ilgisi Antalya'da da devam etti. Başvurusu alınanların en küçüğü 1 yaşında, en yaşlısı ise 72 yaşında olarak kayıtlara geçti. Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Konya ve İzmir başvuru sıralamasında öne çıkarken, toplam 76 ilden etkinliğe katılım için başvuru yapıldı.