Tüm hazırlıklar tamamlandı! AK Parti'de büyük kongre heyecanı

AK Parti'nin yarın Ankara Arena'da düzenlenecek 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni “A Takımı”nı belirleyeceği kongrede büyük bir demokrasi şöleni yaşanacak..
Tüm hazırlıklar tamamlandı! AK Parti'de büyük kongre heyecanı

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın saat 10.00'da Ankara Arena'da düzenlenecek. AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde "ortak akıl" vurgusu yapılacak, birlik ve beraberlik mesajı verilecek.

Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, 7 Ekim Cumartesi günü Ankara Arena'da gerçekleştirilecek AK Parti 4.Olağanüstü Kongresi'nin hazırlık çalışmalarında sona gelindi. AK Parti MKYK'sının yenilenmesinin beklendiği kongrede slogan olarak "Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri" ve "Cumhuriyet'in Yüz Akı Türkiye'nin Ortak Aklı" cümleleri seçildi.

jo27i-1696611172-9925.webp

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANACAK

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye'deki muhalefet partilerinde koltuk savaşları ve genel başkan tartışmaları yaşanırken, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde adeta bir demokrasi şöleni yaşanacak. Dünyanın da yakından takip edeceği kongrede AK Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak isimler belirlenecek. AK Parti'nin A Takımı'nın belirlenmesiyle birlikte yerel seçim startı verilecek.

GÖZLER ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA OLACAK

Türk dünyasının gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede yapacağı konuşmaya çevrildi. Türkiye Yüzyılı vizyonunu yansıtacak bir konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajları sadece Türkiye için değil, tüm Türk coğrafyası için de önemli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında hem iç hem dış politikaya ilişkin olması beklenirken devam eden terörle mücadele operasyonları ve ABD’nin Türk SİHA’sını düşürmesi sonrasında yaşananlara ilişkin ilk açıklamayı yapması bekleniyor.

250 KİŞİLİK LİSTE 75'E İNDİ

Kongre öncesi kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) için kurmaylarınca hazırlanan 250 kişilik taslak listedeki isim sayısını 75’e indirdi. Taslak listenin oluşturulmasında yasama, yürütme ve parti dengesinin gözetildiği belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlık ve 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekilliği görevi alamayan kurmaylarını parti yönetiminde değerlendireceği ifade ediliyor.

DÜNYA KONGREYE GELECEK

Yaklaşık 40 bin kişinin katılması beklenen kongrede salonun tam kapasite dolacağı belirtilirken, dünyanın birçok ülkesinden devlet başkanları, yabancı misyon şefleri, yurt dışındaki siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler de davet edildi.

Davetlere ilişkin yapılan dönülere göre yurt dışından büyük bir katılım olması bekleniyor. Alınan verilere göre salonda 289 yabancı misafir olacak. Kongreye, 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi, 3 cumhurbaşkanı ve 150 sivil toplum kuruluşunun katılacağını açıklandı.

Kongreye katılacak siyasi parti temsilcilerin şu ülkelerden olacağı belirtiliyor;

Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Irak, KKTC, Libya, Macaristan, Maldivler, Rusya, Kazakistan, Moğolistan

10 PARTİYE DAVET GİTTİ

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için Türkiye'deki birçok siyasi partiye davet gönderildi. Dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den on binlerce kişinin katılması beklenen kongre için CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi ve HÜDA-PAR da davet edildi.

BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Binlerce kişinin katılacağı AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için başkentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre kongre nedeniyle bugün saat 21.00’den itibaren bir çok yol trafiğe kapatılacak. Binlerce güvenlik görevlisinin görev alacağı başkentte yarın kapalı yollar şu şekilde olacak;

“Cumhuriyet Caddesi’nin Gar Kavşağı ile Baruthane Kavşağı arasında kalan bölümü, Gar Kavşağı ile alt geçit haricinde buraya bağlanan ve buradan açılan yan varyantların tamamı, Ulaştırma Kavşağı’ndan Gar Kavşağı’na bağlanan yan varyantın tamamı, üst geçit haricinde Gar Kavşağı’ndan Kazım Karabekir Caddesi’ne bağlanan yan varyantın tamamı ve Ulaştırma Kavşağı’ndan Kazım Karabekir Caddesi’ne bağlanan yan varyantın tamamı.”


AZERİN SÜRPRİZİ

“Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” temasıyla düzenlenecek kongrede bir de sürpriz sanatçı sahne alacak. Kongrede Azerbaycanlı sanatçı Azerin eserlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu binlere söyleyecek. Azerin'in AK Parti Milletvekili ünlü sanatçı Yücel Arzen’le birlikte düet yapacağı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

UÇAKLARDA YER KALMADI

Öte yandan AK Parti'nin kongresinin yapılacağı 7 Ekim cumartesi günü için başkent Ankara'ya uçak biletleri tükenmiş durumda. On binlerce kişinin kongre heyecanını yaşamak için Ankara'ya uçak bileti almasının ardından uçaklarda yer kalmadığı belirtiliyor. Çok sayıda kişi uçak bileti bulamaması nedeniyle kendi aracıyla Ankara'ya ulaşmaya çalışacak.

Etiketler :