Tüm Konya meydanda! “Çocuklar ölmesin diye!”

Konya İl Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören çocuklarla birlikte “Filistin’deki Çocuklar Ölmesin” etkinliği düzenlendi.
Tüm Konya meydanda! “Çocuklar ölmesin diye!”

Konya İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören çocukların ve alilerinin katıldığı “Filistin’deki Çocuklar Ölmesin” etkinliği düzenlendi. Mevlana Meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Filistin'de hayatını kaybedenler için dua okundu. Kur'an Kursunda eğitim gören çocukların hazırladığı gösteriler ile devam etti.

tum-konya-meydanda-cocuklar-olmesin-diye.jpg

‘YAVRULARIMIZ İÇİN TOPLANDIK’

Etkinlikte konuşan Konya İl Müftüsü Ali Öge, "Günahsız ellerle yapılan dualar mutlaka kabul dualardır. Hiçbir art niyet taşımayan yavrularımız aminleri için burada toplandık. Mevlana Meydanı her zaman barışın, uzlaşın, merhametin, kardeşliğin bir araya gelişin mekanı olmuştur. Bu günde bu önemli etkinlikte en güzel şekliyle barışın, uzlaşın, merhametin, acımayı, yaşamayı, ve yaşatmayı önceleyen ispat ediyorsunuz. Hepinizi alnınızdan öpüyorum, annelere babalara teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 aydır Filistin’de çocuklar ölüyor, siviller katlediliyor, orantısız güçler kullanılıyor. Biz buna tepkimizi dualarla, cami programlarımızla, mitinglerimizle ülke olarak en üst seviyede gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz.” dedi.

tum-konya-meydanda-cocuklar-olmesin-diye-001.jpg

‘HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDAYIZ’

Müftü Öge, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Her zaman mazlumun yanında adaleti, merhameti önceleyen bir tavırla hareket ettik ve edeceğiz inşallah. Çocuklarımızın duaları Konya’dan 4-6 Kur’an Kursları seviyesinde Filistin’de daha okula gidemeden, belki ilkokulda hayata gözlerini yuman kardeşlerini unutmadığın ispati olarak bu meydandan tarihe geçecek. Ben yavrularımızdan Kudüs, Filistin’de, Mescit Aksa’yı bilincini, sevgisini daima, nasıl ki bu gün ellerinde bayraklarla beraber, kafalarında bantlarla, gönüllerinde güllerle taşıdıkları gibi bir ömür boyu taşıyacaklar”

tum-konya-meydanda-cocuklar-olmesin-diye-002.jpg

‘KUDÜS İÇİN BURADAYIZ’

Filistin’e destek için gelen vatandaşlardan Fadimana Mergen “Kudüs’ü savunmak için buradayız. Filistin için buradayız. Konya halkımız bu konuda çok duyarlı. Çok güzel bir atmosfer var. Filistin’e destek için İsrail ürünlerini boykot ediyoruz. Herkesin bu boykotu sürdürmesini istiyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Onlar İçin çok üzülüyoruz. Vicdan azabı çekiyoruz. Acımız büyük.” sözlerine yer verdi.

 Muhabir
Etiketler :