Turizm Fuarı dört günde 51 bin kişiyi ağırladı

Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarı, 22-25 Mart'ta 51 bin kişi tarafından ziyaret edildi
Turizm Fuarı dört günde 51 bin kişiyi ağırladı

ANKARA (AA) - ÖMER OLCAY - Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarını 51 bin kişi ziyaret etti.

AA muhabirinin, Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarının organizasyonunu üstlenen ATİS Fuarcılık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ATO Congresium Kongre ve Sergi alanında 22-25 Mart'ta düzenlenen "Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi "ni 51 bin kişi ziyaret etti. Fuar kapsamında 21 ülkeden 250 turizm firması ile Türkiye'den 45 il, ziyaretçilere tatil planları için birbirinden uygun seçenekler sundu.

Farklı kültürlerin renkli etkinliklerinin de sergilendiği fuar sırasında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'na (TAŞPAKON) bağlı farklı illerden gelen butik pasta ustaları, Ürgüp, İzmir Saat Kulesi, İstanbul Kız Kulesi, Trabzon Sümela Manastırı'na, Mardin Kasimiye Medresesi ve Erzurum Palandöken Dağı'nı şeker hamuruyla tasvir etti. 7 bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini simgeleyen ve "Adım Adım Türkiye" adı verilen şeker hamuru kolajları ziyaretçilerden tam not aldı.

Fuar sırasında Kahramanmaraş'ın dondurması, Şırnak'ın yöresel kıyafetleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe maketinin bulunduğu Şanlıurfa standına gelen ziyaretçiler çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklarda sıra bekledi.

Doğal çay üretim merkezi Rize'nin standında çalınan kemençe ve tulum ile ziyaretçiler bölgeye davet edildi.

İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (İÇANAPAFED) Başkanı Emre Geyikçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gastronomi Zirvesi kapsamında, 7 bölgenin kendine ait orijinal reçeteli ikişer çeşit yemeğini ücretsiz dağıttıklarını belirtti. Geyikçi, şeker hamurundan yapılmış Türkiye'nin 7 bölgesine ait değerler ve simgeler ile de ziyaretçilere görsel bir ziyafet sunduklarını kaydetti.

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF) Başkanı Muammer Bostan, Rize'nin fuarlarda artık sadece çay üretim merkezi olarak değil, bacasız sanayi olan turizm ile ön plana çıkmaya başladığını söyledi.

Bostan ve Federasyon üyeleri Şırnak standını ziyaret ederek Şırnaklılar ile tulum eşliğinde halay da çekti. Şırnaklılar ile RİDEF üyelerinin çektiği halayın çok anlamlı olduğunu belirten Bostan, "Halayda, Rizeliler ve Şırnaklıların el ele tutuşmasının bizim için anlamı 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet'in işaretidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: