Turizmcilerin yeni gözdesi

Seydişehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Seydi Şifa Termal Tesisleri, termal turizmde adından söz ettirecek.
Turizmcilerin yeni gözdesi

Seydişehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Seydi Şifa Termal Tesisleri, termal turizmde adından söz ettirecek. Bölgeye 5 yıldızlı otel ve diğer turistik yatırımı çekmek için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, “Yakında 100 yataklı otelin inşasının da temeli atacak. Başka bir yatırımcıyla da 100 yataklı projenin görüşmeleri sürüyor. Ayrıca yine termal seracılık noktasında da açacağını görüşmelerimiz var. Tesislerimiz ilçe ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak” dedi.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-hizmette-9.jpg

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan kara yolu üzerinde bulunan sahile 2,5 saat, Konya'ya 1 saat uzaklıkta bulunan Seydi Şifa Termal Tesisleri turizmde iddialı. Bahçelievler çıkışı, Ketirağılları bölgesinde 13 bin metrekarelik kullanım alanına sahip olan Seydi Şifa Termal Sosyal Tesisler içerisinde 2 adet yüzme havuzu, 6 adet termal havuz, buhar ve kür odaları, Türk Hamamı, fitness salonları, saunası, vitamin kafeleri bulunuyor.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-aciliyor-2-001.jpg

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK”

Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda önem arz eden sağlık turizmine her geçen gün ilginin arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir belediyemizin öz sermayesi ile yapılan tesislerimiz ilçe ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak. Afyon ve Denizli Termallerine giden birçok bölge insanını, inşallah Seydişehir’de ağırlayacağız. Seydişehir, sahip olduğu farklı doğal zenginlikleri ile termal turizm alanında söz sahibi olmaya aday bir bölge. Türkiye’nin ender şifalı sularından olan 43,5° olan çıkış sıcaklığında olan jeotermal su, uygun oranlarda soğutularak 38-40°C hipertermal, 36-38°C'lerde Termal, 34-36°C'lerde İzotermal, ve 25-30°C'lerde Hipotermal sıcaklıklarda balneoterapi uygulamaları, Cilt Hastalıkları, Romatizmal Hastalıklar ve Koruyucu Tedavi gibi rahatsızlıklarda fayda sağlamaktadır. Ayrıca mineral ve Sodyum bikarbonat (Sodalı) bakımından zengin olan jeotermal su içmece olarak da kullanılabilmektedir" dedi.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-aciliyor-4.jpg

BİRÇOK DERDE DEVA

43 santigrat derece sıcaklığındaki termal suyun, şifa kaynağı özellikleriyle ön plana çıktığını vurgulayan Başkan Tutal, “İstanbul Üniversitesi laboratuarlarında kontrolleri yapıldı. Fiziko-kimyasal ve bakteriyolojik su analiz raporunda, suyun, sıcaklık ve litrede 4345 miligram mineral değerinde olduğu belirlendi. Aynı zamanda kalsiyum ve sodyum bikarbonatlı özelliğe sahip suyun, insan sağlığı üzerinde olumlu ve tedavi edici etkileri bulunuyor. Mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarının tedavisine kullanılabilmektedir” şeklinde konuştu.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-aciliyor-6.jpg

TATİL SEKTÖRÜNDEN YATIRIMCILAR İLGİ GÖSTERİYOR

Bölgeye özel sektör yatırımcılarının da hayli ilgisinin olduğunu ifade eden Tutal, “Özel sektör tarafından da Termal Kaplıca Tatil Köyü inşaatının devam ediyor. Stratejik bir bölgedeyiz. Antalya, Konya ve çevre ilçeler bizim için yeterli sayılır fakat farklı illerden de gelecek vatandaşlarımız olacak. Özellikle Alanya- Manavgat bölgesinden buraya gelenler var. Yaz aylarında termalde hareketliliğin daha yoğun olacağı kanaatindeyim. Termal Tesislerimizde personellerimiz çalışamaya başladı. Faaliyete geçeceğini hazırlık çalışmalarının tamamlandığı duyan birçok hemşehrimiz geliyor, tesisi inceliyor, ilçe dışında bulunan akraba, eş, dost ahbaplarına ya fotograflarını gönderiyor, ya da canlı yayın yaparak tanıtıyor. Seydişehir'e davet ediyor. Diğer yandan özel sektöre verdiğimiz tatil köyü projesi de hızla sürüyor. Önümüzdeki günlerde yine yatırımcılarımız tarafından otel temeli atacağız. Seydişehir'de Ketirağıları bölgesinin oteller bölgesi yapacağız" ifadelerini kullandı.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-hizmette-3.jpg

100 YATAKLI OTEL YATIRIMI İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Seydi Şifa Termal Tesislerinin 5 yıldızlı termal otellerin konforunu aratmadığını belirten Tutal, “Su kuyuların açılmasını tamamladığımız dönemde, projeyi hemşehrilerimize anlattığımızda hiç kimse böyle bir tesisin yapılabileceğini tahmin etmiyordu. Ama Elhamdülillah şu an tesislerimizi tamamladık ve hizmete sunduk. Seydişehir'i termal turizm noktasında ön plana çıkaracağız. Devre mülk yatırımına destek vermiyoruz. İstihdam oluşturacak ve sağlık ile termal turizmini geliştirecek yatırımcılarımızı davet ediyoruz. 40 villanın inşaatı tamamlanmak üzere inşallah. Yakında 100 yataklı otelin inşasının da temeli atacak. Başka bir yatırımcıyla da 100 yataklı projenin görüşmeleri sürüyor. Ayrıca yine termal seracılık noktasında da açacağını görüşmelerimiz var" dedi.

seydi-sifa-termal-tesisleri-29-subatta-aciliyor-3-001.jpg

CUMARTESİ GÜNÜ FAALİYETE GEÇİYOR

Seydi Şifa Termal Tesislerinin 29 Şubat Cumartesi günü kapılarını açarak misafirlerini ağırlayacağını kaydeden Tutal, "Tesisimiz cumartesi günü faaliyete geçerek halkımızın hizmetinde olacak. Resmi açılışı ise ilerleyen bir tarihte yapılacaktır. Vatandaşlarımız haftanın yedi günü Saat:09.00-22.00 arası hizmet alabilecek. Vatandaşlarımız 0 332 582 47 70 numaralı hattan iletişime geçebilir. Tesisimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun" sözlerini kullandı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ