Türk Kızılay gönülleri deprem bölgesinde

Türk Kızılay gönülleri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afetzedelere beslenme, barınma, giyim ve hijyen malzemeleri ulaştırmaya çalışıyor.Gönüllüler, depremden etkilenen kırsal kesimlere beslenme, barınma, giyim ve hijyen malzemelerini kara yolunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin tahsis ettiği helikopterlerle ulaştırıyor.
Türk Kızılay gönülleri deprem bölgesinde

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından sahada bulunan yaklaşık 14 bin gönüllü farklı noktalarda afetzedelere yardım için profesyonel Kızılay ekiplerine destek oluyor.

Gönüllüler, depremden etkilenen kırsal kesimlere beslenme, barınma, giyim ve hijyen malzemelerini kara yolunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin tahsis ettiği helikopterlerle ulaştırıyor.

Kızılay depremden etkilenen bölgelerde 5 aşevi, 21 sahra mutfak, 74 ikram aracı, 30 mobil mutfak ve 3 mobil fırın ile beslenme desteği sağlıyor.

Türk Kızılayın sahada bulunan aşevleri, mobil mutfakları ve sahra mutfaklarından AFAD'ın kurduğu çadır kentlere, depremzedelerin hizmetine açılan öğrenci yurtlarına, spor salonlarına ve vatandaşların yoğunlukta bulunduğu alanlara gönüllüler tarafından sıcak yemek gönderiliyor.

Etiketler :