Türk Kızılayı ve Kızılhaç gönüllüleri kampta buluştu

Türk Kızılayı ve Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu'na bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü 33 ülkeden 79 öğrenci, Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı'nda bir hafta boyunca hem çeşitli eğitimler alacak hem de kültürel ve sportif etkinliklere katılacak-
Türk Kızılayı ve Kızılhaç gönüllüleri kampta buluştu

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kampların gençleri buluşturan, farklılıkları ortadan kaldıran, zihinlerdeki ön yargıları yıkan ve öz güven getiren yerler olduğunu belirterek, "Farklı kıtalardan, dinlerden olsalar da aslında insanlık için yapılabilecek benzer iyiliklerin olduğunu hissetmeleri gerekiyor. Bu iyi insanlar örgütlenirse, bir araya gelirse insanlığın gücü pek çok gücü aşabilir." dedi.

Kınık, Türk Kızılayı ve Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu'na (IFRC) bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü olan 33 ülkeden 79 gençle Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı'nda bir araya geldi.

AA muhabirine sorularını yanıtlayan Kınık, gençlik kamplarının Türkiye'nin birçok farklı yerinde devam ettiğini, bir kısmını da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte organize ettiklerini söyledi.

Bu haftaki kampta Kızılay ve Kızılhaç hareketinin 33 farklı ülkesindeki ulusal derneklerinin gençlik temsilcilerini Heybeliada'da ağırladıklarını dile getiren Kınık, "Kızılay'ın gençlik kampları gerçekten bir marka. 150'nci yılında halen devam eden bir gelenek. Heybeliada'daki bu sezon kampımızı dünyanın 33 farklı ülkesinden 79 farklı katılımcıyla gerçekleştiriyoruz. Burada kalış süreleri boyunca çok sayıda eğitimler, sosyal geziler, müze ziyaretleri, Kızılay'ın Türkiye'de vermiş olduğu sosyal hizmetler, görmeleri için toplum merkezleri ziyaretleri gibi çok sayıda etkinlikle karşılanıyorlar." diye konuştu.

- "İyi insanlar örgütlenirse pek çok gücü aşabilir"

Gençlerin geleceğin liderleri olduğunu, hem topluma hem de kurumlara yön vereceklerini vurgulayan Kınık, bu sebeple gençliğin, dünyanın meselelerinin ve birbirlerinin farkında olması gerektiğine dikkati çekti.

Kerem Kınık, kampın Türkiye'nin farklı bölgelerindeki gençlerle dünyanın farklı kıtalarındaki gençleri bir araya getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İnsanlık için bir şeyler yapabiliriz, bu anlamda elimizde yeteri kadar güç var. Dolayısıyla bu kamplar aslında gençleri buluşturan, o farklılıkları ortadan kaldıran, zihinlerdeki ön yargıları yıkan ve öz güven getiren yerler. Farklı kıtalardan, dinlerden olsalar da aslında insanlık için yapılabilecek benzer iyiliklerin olduğunu hissetmeleri gerekiyor. Çok sayıda iyi insan var bu dünyada. Bu iyi insanlar örgütlenirse, bir araya gelirse insanlığın gücü pek çok gücü aşabilir. Bu duyguları yaşamalarına vesile olmak istiyoruz."

Genç gönüllülerin bir hafta boyunca kampta bireysel sporlar, okçuluk, kültürel etkinlikler, ilk yardım eğitimleri, boyama sanatları, masa tenisi gibi pek çok farklı etkinliğe katıldıklarını aktaran Kınık, farklı bölgelerdeki gönüllülerin burada buluşarak, birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

- "Kızılay benim için her şey demek"

Tacikistan Kızılayı'nda gönüllü olan Nabidzhon Sidikshoev de 7 yıl önce üniversite öğrencisiyken Kızılay'da gönüllü olarak çalışmaya başladığını söyledi.

Tacikistan'da gönüllü olarak gençlerle birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Sidikshoev, "Bu kamp, dünyanın her yerinden gönüllülerle aramızda bir ağ kurma, paylaşım yapma şansı verdi. Kızılay benim için her şey demektir. İkinci evim olarak zaman geçirdiğim bu yerde gönüllülerle karşılıklı deneyim paylaşımı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tacikistan Kızılayı ve Türk Kızılayı'nın çok uzun zamandır devam eden ortak bir çalışmaları olduğunu aktaran Sidikshoev, özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarındaki yardımlarda Türk Kızılayı'nın destekleriyle çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Daha sonra kampta kurulan çeşitli etkinlik alanlarını ziyaret eden Kınık, genç gönüllülerle sportif ve bireysel etkinliklere katıldı.

- "Sri Lanka'da Kızılay ile irtibatımı sürdürmek istiyorum"

Sri Lanka'dan okumak için geldiği Ankara'da Kızılay gönüllüsü olarak 2 yıldır çalışmaya devam eden Dilhani Chandrakumar ise insani yardım faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla Kızılay gönüllüsü olduğunu vurguladı.

Türk Kızılayı'nın büyük bir insani yardım kuruluşu olduğunu belirten Chandrakumar, şunları kaydetti:

"Burada olmaktan çok mutluyum. 2 yıldır çok şey öğrendim. Çok insanlar tanıdım. Sri Lanka'ya döndükten sonra da Türk Kızılayı ve Kızılhaç ile olan irtibatımı devam ettirmek istiyorum. Türk Kızılayı'na bize bu fırsatları sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu kampta hem eğitim alıyoruz hem de eğleniyoruz. Türk kültürünü öğreniyoruz."

Japonya, Güney Kore, Kamerun, Bosna Hersek, İtalya, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden kampa gelen gönüllüler, bir hafta boyunca outdoor sporlar, trekking ve birçok kategoride etkinliklere katılırken, aynı zamanda İstanbul'daki tarihi mekanları ziyaret edecek.

Kaynak: