Türk Tabipleri Birliği Gazze için neden sağır ve dilsiz?

İşgalci İsrail tarafından Gazze’de neredeyse her gün bir hastane vuruluyor, ambulanslar, sağlık personelleri hedef alınıyor. Bu saldırılara, Dünya Sağlık Örgütü dahil olmak üzere Hristiyan ülkelerden bile kınayan demeçler gelirken, Türk Tabipleri Birliği’nin sesi çıkmıyor. Her fırsatta insan hakları ve demokrasi masalları okuyan TTB’nin bu katliamlar karşısında neden sağır ve dilsiz numarası yaptığı sorgulanıyor.
Türk Tabipleri Birliği Gazze için neden sağır ve dilsiz?

İsrail güçleri Gazze’de sağlık hizmetlerini hedef almaya devam ediyor. İsrail'in saldırılarında 26 Ekim tarihli bilançoya göre 101 sağlık çalışanı öldü, 57 sağlık kurumu hedef alındı, 12 hastane ve 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı. İsrail'in 57 sağlık kuruluşunu hedef aldığını kaydeden Filistinli yetkililer, İsrail ordusunun saldırıları veya yakıt yetersizliği sonucu 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını, 25 ambulansın ise kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

turk-tabipleri-birligi-gazze-icin-neden-sagir-ve-dilsiz-001.jpg

GAZZE'DE EL EHLİ BAPTİST HASTANESİ'NE SALDIRI: EN AZ 471 ÖLÜ

İsrail-Hamas çatışmalarının 11. gününde; 17 Ekim 2023 akşamında İsrail güçleri, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Hava saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybederken katliam sebebiyle İsrail’e tüm dünyadan tepkiler geldi.

İSRAİL, GAZZE'DEKİ TÜRKİYE-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ'Nİ BOMBALADI

Gazze'deki sağlık idaresine ait Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçakları tarafından bombalanarak ağır hasar aldı. Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Gazze Şeridi’nin doğusunda, İsrail ordusunun sabah saatlerinde karadan girip geri çekildiği bölgeye yakın bir yerde bulunuyor. Gazze Şeridi’nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek hastane özelliği taşıyan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Filistin’in en büyük hastanelerinden biri olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 34 bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulu, 3 katlı ve 180 yatak kapasiteli Türkiye'nin yaptırdığı hastanenin inşaatı 2017 yılında tamamlandı.

turk-tabipleri-birligi-gazze-icin-neden-sagir-ve-dilsiz.jpg

TÜM DÜNYADAN KINAMA GELİRKEN TTB NEDEN SESSİZ?

İsrail’in özellikle sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar tüm dünyadan tepki çekti. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere Hristiyan ülkelerden bile kınayan demeçler gelirken Türk Tabipleri Birliği’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Her fırsatta Türkiye aleyhine demeçler veren, insan hakları ya da demokrasi kılıfının arkasına sığınıp özellikle PKK/PYD/D-HKPC gibi bölücü örgütlerin yanında saf tutan TTB, Hristiyan ülkelerin bile tepki gösterdiği Gazze saldırılarıyla ilgili tek bir demeç vermedi. Konya gibi birkaç ildeki Türk Tabipleri Birliği temsilcilikleri haricinde katliama tepki gösteren olmadı.

turk-tabipleri-birligi-gazze-icin-neden-sagir-ve-dilsiz-002.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :