Türkiye bir Navtex daha ilan etti

Türkiye, Akdeniz'deki sismik çalışmalarla ilgili olarak bir Navtex daha yayınladı. Buna göre, 3 sismik arama gemisi 10-23 Ağustos'ta Akdeniz'de olacak. Navtex'te, "Uluslararası hukuka uygun olarak Türk Kıta Sahanlığı'nda çalışma icra edilecek" denildi.
Türkiye bir Navtex daha ilan etti

Yayınlanan yeni Navtex'te "Türk bayraklı Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han isimli gemiler tarafından Türkiye Cumhuriyeti adına uluslararası hukuka uygun olarak Türk Kıta Sahanlığı'nda sismik çalışmalar icra edilmektedir" denildi. Yayınlanan Navtex'e göre, 3 sismik arama gemisi 10-23 Ağustos'ta Akdeniz'de olacak. Bugün sabah saatlerinde Türkiye bir Navtex ilanı daha yapmıştı. 

İlk Navtex'in ilanının ardından Yunanistan cephesinden yapılan açıklamaların ardından gelen yeni Navtex'te, "Türkiye Cumhuriyeti adına uluslararası hukuka uygun olarak Türk Kıta Sahanlığı'nda sismik çalışmalar icra edilmektedir" vurgusu dikkat çekti.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar, yeni haftada Akdeniz'de atış eğitimleri gerçekleştirecek. Türk gemilerinin Akdeniz'deki sondaj çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki Mısır ve Yunanistan arasındaki sözde anlaşmaya tepkisini şöyle dile getirmişti: "Şimdi Yunanistan ile Mısır arasında yapılan bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin'i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar."