Türkiye derecelerinin adresi: Kent Özel Öğretim Kursu

Üniversite sınavlarında her yıl çıkardığı Türkiye dereceleriyle adından söz ettiren Kent Özel Öğretim Kursu, bu sene de başarısıyla göz kamaştırdı. 2023 YKS'de yine önemli dereceler elde eden Kent öğrencileri, Türkiye'nin en gözde üniversitelerinde en iyi bölümleri rahatlıkla kazabilecek sıralamalar elde etti.
Türkiye derecelerinin adresi: Kent Özel Öğretim Kursu

Kent Özel Öğretim Kursu'nda gelenek bu sene de bozulmadı. 2023 YKS'de yine önemli Türkiye dereceleri elde ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.

ismail-yazici-kent-ozel-ogretim-kursu.jpg

Bu sene sınava giren öğrencilerin pandeminin etkisinde eğitim gördüğünü ve özel bir önem taşıdığını dile getiren İsmail Yazıcı, "Yıllarımızı eğitime verdik. Üniversite hazırlığında önemli tecrübeler edindik. Her yıl bir kazanım bizim için önemliydi. Pandeminin etkileri ve o yaş grubunun bu yıl sınava girmesi bizim için hem farklı hem de önemli bir tecrübe oldu. Çünkü öğrencilerin üzerinde pandeminin etkilerini gördük. O yaş grubunda, 9. ve 10. sınıf döneminde kapalı kalmalarının, online eğitim almalarının etkilerini bu sene 12. sınıf zamanında fazlasıyla gördük. Bunun verdiği olumsuzlukları yaşadık. Pandeminin artçılarıydı. Bütün ekibimiz bunu çözmek için ciddi çaba sarf ettik. Konuları yavaş anlattık, tekrarları artırdık, örnekleri çoğalttık, yaprak testlere fotokopileri ekledik. Önceden 7-8 soru çözerek geçtiğimiz konuları 13-14 soru çözerek geçmeye çalıştık. Bu bizim için zaman kaybı ve emekti ama bunu yaptık. Başarıyla ilgili klasik cevapların ötesinde bunu da ekleyebilirim. Kurumumuz pandeminin etkilerini minimuma indirdi." ifadelerini kullandı.

kent-ozel-ogretim-kursu-yks-2023-1.jpg

'DEPREMİN YAŞATTIĞI OLUMSUZLUKLARI DA ÇÖZDÜK'

Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş depreminin de olumsuz etkiler yaptığını fakat bunu da çözmeyi başardıklarını kaydeden İsmail Yazıcı, "Tam işler yolunda gidiyor derken yaşanan deprem faciası ve ardından 12. sınıf ikinci dönem konularının çıkartılması aslında bizim yapımızda dereceye oynayan bir eğitim kurumu için hoş olmadı. Çocuklar zaten üst seviyede hazırlık ve net yapıyorlardı. O konuların çıkarılması öğrencileri demoralize etti. Orayı da çözdük ve çalışmalar yaptık. Ardından emaneti yerine teslim ettik. Bir işletim sistemimiz var. Öğretim kadromuz yetenekli ve özverili. Bunun yanında öğrencilerimizle ve aileleriyle temasımızı koparmadık. Pandeminin etkilerini onlarla da paylaştık. Rehberlik servisini de daha etkin hale getirdik. Perde arkasında arkadaşlarımız gereken çalışmaları yaptılar. Öğrenci grubumuz da buna tepkiyi verdi. Başarımız hem bireysel hem de kitlesel olarak yine çok çok iyi oldu. Bununla gurur duyduk." dedi.

kent-ozel-ogretim-kursu-yks-2023-3.jpg

TÜRKİYE DERECELERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Öğrencilerinin 2023 YKS'de elde ettikleri Türkiye derecelerinden bahseden İsmail Yazıcı, "Bireyselde ise ilk binde 16 öğrencimiz yer aldı. YKS 2023'te öğrencilerimizden Metehan Sarıkaya Türkiye 2.'si, Serra Aygın Türkiye 11.'si, Ebrar Özyalvaç Türkiye 16.'sı, Ada Gülser Doğu Türkiye 20.'si, Mustafa Eren Akbayrak Türkiye 44.'sü, Ege Ural Türkiye 151.'si, Egemen Işıklar Türkiye 313.'sü, Betül Altay Türkiye 489.'su, Mustafa Aktaş Türkiye 538.'si, Ahmet Selim Çağlayan Türkiye 552.'si, Yağmur Yılmaz Türkiye 576.'sı, Yunus Emre Soydemir Türkiye 604.'sü, Batuhan Başoda Türkiye 612.'si, Emir Ertuğrul Türkiye 751.'si, Şevval Yavuz Türkiye 940.'sı ve Mehmet Ensar Çelikkaya Türkiye 947.'si olarak göğsümüzü kabarttı. Kitlesele baktığınız zaman da Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerini, en iyi mühendisliklerini kazanabilecek öğrencilerimizi görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

kent-ozel-ogretim-kursu-yks-2023-2-fotograf.jpg

2024 YKS HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Yeni dönemle ilgili hazırlıkları hız kesmeden başlattıklarını dile getiren İsmail Yazıcı, "2024 yılının sınav sürecini de başlattık. 12. sınıflar eğitimlerine başladı. Tabi ki bu başarının bizi ilgilendiren kısmı, bir yaş küçük olan gruba çok güzel örnekler oluyor. Bu kurumdan çok iyi dereceler çıkabildiğini gördüklerinde, daha birkaç ay önce kantinde beraber sıraya girdikleri ağabeyleri ablaları Türkiye dereceleri elde ettiklerini gördüklerinde motivasyonları artıyor. Onları sosyal medya ekranından değil de bizzat görmeleri bir alt yaş grup öğrencilerimiz için güzel bir örnek oluyor. Kendisinin de özgüveni orada gelişiyor. Ben de derece yapabilirim diyor. Bu nedenle derecelerin bu kısmı bizler için çok önemli oluyor." diyerek sözlerini tamamladı.

kent-ozel-ogretim-kursu-yks-2023-5.jpg

'DÖRT YIL DÜZENLİ ŞEKİLDE ÇALIŞTIM'

YKS'de elde ettiği başarıyla Türkiye ikincisi olan Kent Öğrencisi Metehan Sarıkaya başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Bol bol soru çözerek sınava hazırlandığını dile getiren Metehan Sarıkaya, "Başarıya giden yolda çalışmamı sadece son senemde yapmadım. Dört yıldır düzenli şekilde çalışıyordum. Son senemde ise olabilecek en mantıklı hamleyi yaparak sıralamamı yukarı çekmeye çalıştım. Deprem meydana geldiğinde bir hafta kadar tabi ki depresyon sürecine girdim. Sonrasında bunun hiçbir faydası olmayacağını, yine çalışıp ülkemizi bizim düzelteceğimizi düşünerek çalışmalarıma devam ettim. Havada karada ne kadar soru varsa çözmeye çalıştım. Bu sene şunu anladık ki birçok kişi sınavın dinamiklerini çözmüş. Gelecek yıllardaki sınavlarda da inanılmaz bir rekabet olacak. Önümüzdeki dönemde üniversite sınavına girecek arkadaşlarıma da olabilecek tüm mantıklı hamleleri yapmalarını tavsiye ediyorum. Kulaklarını her yere kapatıp kendilerini dinlemeleri gerekiyor. Düşüşler olabilir fakat durmadan, yılmadan çalışmaya devam etmeleri lazım. Çevreye aldırmadan son sürat devam etmeliler." ifadelerini kullandı.

metehan-sarikaya-kent-ozel-ogretim-kursu.jpg

'BOL BOL SORU ÇÖZDÜM'

Kent'te girdiği denemelerin büyük fayda sağladığını ve bol bol soru çözerek sınava hazırlandığını belirten Türkiye 16.'sı Ebrar Özyalvaç ise "Kent'teki derslerimin büyük bir kısmına gelmeye çalıştım. Yine eksik derslerimi youtube videolarından tamamladım. Daha sonra çok fazla soru çözmeye gayret gösterdim. Şubat'ta deprem yaşandığında Fizik dersinde son konularıma çalışıyordum. Bir hafta kadar sonra tüm derslerimden tüm konularımı bitirmiş olacaktım. Denemelere erken geçecektim. Depremden dolayı bazı konular kaldırıldı ve yine denemelere geçerek fazla sayıda soru çözdüm. Bunun da büyük faydasını gördüm. Deprem olduğunda ilk iki haftasında insani olarak motivasyonumuz kayboldu. Derslerimize odaklanamadık. Daha sonra dedim ki orada ben de olabilirdim. Bunu yaşamak istemiyordum. Toparlanmam lazımdı ve bunu başardım. İlerideki yetişkinler bizler olacağımız için ayağa kalkarak çalışmalarıma devam ettim." dedi.

ebrar-ozyalvac-kent-ozel-ogretim-kursu.jpg

'NE OLURSA OLSUN MUTLU OLMAYA ÇALIŞTIM'

Moral ve motivasyonunu her zaman üst seviye tuttuğunu söyleyen Ebrar Özyalvaç, "Herkes test çözüyor, çalışıyor fakat herkes istediği dereceleri sağlayamayabiliyor. Bu sebeple ben ne olursa olsun mutlu olmaya çalıştım. Öğretmenlerimle, arkadaşlarımla görüşmelerime devam ettim. Moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Ders çalıştığım dönemlerde video çeker kendimle dertleşirdim. Şimdi onları izliyorum ve gerçekten kötü zamanlardan geçtiğimi görüyorum. Netlerimin düştüğü zamanlar olmuş fakat moralimi yüksek tuttuğum için çalışma gücümü tekrar kendimde bulmuşum. İki gün dursam sonra tekrar ayağa kalkıp kaldığım yerden devam ettim. İstediğim bir üniversitede tıp fakültesine giderek eğitimime devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

kent-ozel-ogretim-kursu-yks-2023-4.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :