Turkiye: Dvojica stranih terorista ISIS-a s Interpolove potjernice uhapšena u Ankari

Nakon dugotrajnog praćenja i analize timova antiterorističkog odjela (TEM) policijske uprave Ankara protiv terorističke organizacije ISIS, uhapšena su dvojica stranih državljana A. N. i C. V, za kojima je ranije raspisana Interpolova potjernica
Turkiye: Dvojica stranih terorista ISIS-a s Interpolove potjernice uhapšena u Ankari

Trojica pripadnika terorističke organizacije ISIS, među kojima dvojica sa Interpolove potjernice, uhapšena su u ponedjeljak u akciji u Ankari, glavnom gradu Turkiye, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje je dobio novinar AA, nakon dugotrajnog praćenja i analize timova antiterorističkog odjela (TEM) policijske uprave Ankara protiv terorističke organizacije ISIS, uhapšena su dvojica stranih državljana A. N. i C. V.

Osumnjičeni, za koje je utvrđeno da su proteklih godina djelovali unutar terorističke organizacije ISIS u zonama sukoba, nakon zdravstvenih pregleda prebačeni su u stanicu policije radi kriminalističke obrade.

U drugoj akciji koju su izveli timovi TEM-a, uhapšen je strani državljanin A. A. U digitalnom materijalu zaplijenjenom od osumnjičenog otkriveni su i govori vođa terorističke organizacije i snimci pogubljenja. Utvrđeno je da je A. A. dijelio terorističku propagandu na društvenim mrežama te vrbovao za ISIS. Osumnjičenom A. A. je određen pritvor.